ANO piešķir bēgļa statusu no Saūda Arābijas aizbēgušajai jaunietei

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) atzinusi par bēgli 18 gadus veco Rahafu Mohammedu al-Kununu, kura ceļojuma laikā aizbēga no ģimenes, iebarikādējās viesnīcā Taizemē un atteicās atgriezties dzimtajā Saūda Arābijā, vēsta raidorganizācija BBC.

ANO Bēgļu aģentūra lietu nodevusi izskatīšanai Austrālijā, kur al-Kununa bija plānojusi lūgt patvērumu. Austrālija paziņojusi, ka izskatīs pieteikumu "ierastajā kārtībā".

Al-Kununas tēvs un brālis ieradušies Taizemē, kur jauniete patlaban atrodas, taču viņa atteikusies ar viņiem tikties.

Al-Kununa no ģimenes aizbēga ceļojuma laikā Kuveitā, kur, atšķirībā no Saūda Arābijas, sievietes var ceļot bez vīra vai vīriešu dzimuma aizbildņa atļaujas. Jauniete aizlidoja uz Taizemi, no kurienes bija plānojusi turpināt ceļu uz Austrāliju un lūgt tur patvērumu. Taču viņa nevarēja izlidot no Taizemes, pēc kā iebarikādējās viesnīcas istabā un pieprasīja tikšanos ar ANO Bēgļu aģentūru. Al-Kununas bēgšana tika dokumentēta sociālajos tīklos, tādējādi pievēršot visas pasaules uzmanību. 

Al-Kununa apgalvo, ka esot atteikusies no islāma un baidās, ka atgriešanās gadījumā ģimene viņu nogalināšot. 

Al-Kununas tēvs ir Saūda Arābijas Hāilas provinces al-Sulaimi pilsētas gubernators.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu