Izraēlas eksministrs izcietīs 11 gadu cietumsodu par spiegošanu Irānas labā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas bijušais valdības ministrs vienojies ar apsūdzības pusi, atzīstot savu vainu spiegošanā Irānas labā un par to izcietīs 11 gadu cietumsodu, trešdien paziņoja Tieslietu ministrija.

Gonens Segevs, kurš 1995.gadā un 1996.gadā ieņēma enerģētikas un infrastruktūras ministra amatu, vienojies ar prokuroriem un atzīs savu vainu spiegošanā un informācijas nodošanā ienaidniekam, paziņoja ministrija.

Tiesas sēde, kurā tiks pasludināts spriedums, paredzēta 11.februārī.

Segevs bija apsūdzēts par Irānas apgādāšanu ar informāciju par Izraēlas enerģētikas sektoru, drošības objektiem Izraēlā, ēkām un amatpersonām politiskajās un drošības iestādēs un citām jomām. Viņš sadarbojies ar Irānu laikā, kad dzīvojis Nigērijā, proti, no 2012.gada līdz aizturēšanas brīdim 2018.gada maijā lidostā Izraēlā.

Viņa tiesas prāva sākās jūlijā un notika aiz slēgtām durvīm.

Segevam ir iepriekšēja sodāmība. 2005.gadā viņš tika notiesāts par mēģinājumu kontrabandas ceļā ievest Izraēlā no Nīderlandes 32 000 ar šokolādi pārklātu ekstazī tablešu.

Segevs ticis agrāk tiesāts arī par mēģinājumu krāpties ar kredītkartēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu