Bezdarbs Latvijā novembrī bijis augstāks nekā vidēji ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scancpix

Latvijā pērn novembrī bezdarba līmenis bija 7%, un tas bija augstāks nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati, kas apkopoti par 24 bloka dalībvalstīm.

Pēc "Eurostat" datiem, augstāks nekā Latvijā ES dalībvalstu vidū bezdarba līmenis novembrī bijis Spānijā - 14,7%, Itālijā - 10,5%, Kiprā - 9,2%, Francijā - 8,9%, Horvātijā - 7,8% un Somijā - 7,1%.

Savukārt zemākais bezdarba līmenis novembrī reģistrēts Čehijā - 1,9%, Vācijā - 3,3%, Nīderlandē - 3,5%, Maltā - 3,7% un Polijā - 3,8%.

Lietuvā, tāpat kā Zviedrijā, bezdarba līmenis pērnā gada vienpadsmitajā mēnesī bija 6,2%.

ES vidēji bezdarba līmenis, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, novembrī veidoja 6,7%, tādējādi tas saglabājies nemainīgs salīdzinājumā ar oktobri un zemākajā līmenī kopš 2000.gada janvāra, kad tika sākta šādu datu apkopošana. 2017.gada novembrī bezdarba līmenis ES bija 7,3%.

Eirozonas dalībvalstīs vidēji bezdarbs novembrī samazinājās līdz 7,9% salīdzinājumā ar 8% oktobrī, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš 2008.gada oktobra.

"Eurostat" aplēses liecina, ka novembrī blokā bez darba bija 16,491 miljons cilvēku, no kuriem 13,040 miljoni bezdarbnieku bija eirozonas valstīs. Salīdzinājumā ar 2017.gada vienpadsmito mēnesi bezdarbnieku skaits krities par 1,489 miljoniem ES un par 1,135 miljoniem eirozonā.

Dati par bezdarbu novembrī nav pieejami par Igauniju, Grieķiju, Lielbritāniju un Ungāriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu