Kremlis vaino loģistiku Maskavas antidopinga laboratorijas neveiksmē nodot informāciju WADA

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
RUSADA
RUSADA Foto: Reuters/ScanPix

Pie tā, ka Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) tā arī laikā nesaņēma pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai, vainojama loģistika, paziņojis Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

Krievija līdz pagājušā gada beigām tā arī nesniedza WADA pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai, tādējādi tai draud jaunas sankcijas. Tiesa, trešdien - deviņas dienas pēc noteiktā termiņa - WADA tomēr trīs personu sastāvā saņems ilgi gaidīto pieeju.

Peskovs trešdien žurnālistiem norādīja, ka viss bija sagatavots informācijas nodošanai jau decembrī. Tas gan nenotika, jo Krievijas varasiestādes, aizbildinoties ar vietējiem likumiem, liedza sertifikāciju antidopinga uzraugu ekipējumam.

"Bija nesaprašanās, kā un uz kādiem datu nesējiem informācija tiks nodota, tomēr būtībā tie vairāk bija loģistikas jautājumi, ne satura," norādīja Peskovs. "Cik saprotu, šobrīd ar WADA ir panākta vienošanās, kā darbs notiks turpmāk."

WADA pirmdien paziņoja, ka nesenākajā vizītē ar Krievijas varasiestādēm ir panākts kopsaucējs.

Turpinājumā nākamie soļi Krievijas dopinga sāgā tiks apspriesti janvāra vidū.

WADA septembrī atjaunoja RUSADA darbību, izraisot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pašā laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc varētu tikt piemērotas jaunas sankcijas, kas krievu sportistiem atkal varētu liegt piedalīties sacensībās.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau deviņas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu