Par nolaupīto norvēģu multimiljonāra sievu pieprasīta €9 miljonu izpirkuma nauda (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pērnā gada 31.oktobrī tika nolaupīta norvēģu uzņēmēja un multimiljonāra Toma Hagena sieva Anna Elizabete Falkevika Hagena. Kā ziņo vietējie mediji, noziedznieki par 68 gadus vecās sievietes atbrīvošanu pieprasījuši deviņus miljonus eiro.

Hagena oktobra beigās pazuda no savām mājām netālu no Oslo. Kopš viņas pazušanas notiek izmeklēšana, taču policija to turējusi noslēpumā, jo "tika izteikti ļoti nopietni draudi", norāda raidorganizācija BBC.

Telekanāls NRK ziņo, ka izpirkuma nauda pieprasīta kriptovalūtā "Monero". Digitālās valūtas ļauj efektīvāk slēpt darījumā iesaistīto identitāti.

Toms Hagens darbojas nekustamā īpašuma un enerģētikas nozarēs. Viņa bagātība lēsta ap 1,7 miljardiem Norvēģijas kronu jeb 174 miljoniem eiro. Žurnāla "Kapital" Norvēģijas bagātāko cilvēku sarakstā Hagens ieņem 172. vietu.

NRK norāda, ka pāris dzīvojis "noslēgtu dzīvi" Lērenskugā uz austrumiem no Oslo. Toms Hagens "nelabprāt gozējas medijos un runā par privāto dzīvi".

Kopš sievas pazušanas nav gūti nekādi pierādījumi tam, ka viņa ir vesela un drošībā. Kamēr tas nav mainījies, policija ieteikusi ģimenei nemaksāt izpirkumu.

Lai arī sieviete pazuda pirms vairākiem mēnešiem, pirmās ziņas Norvēģijas medijos parādījās tikai šonedēļ. Laikraksts "Aftenposten" norāda, ka par notikušo redakcija esot zinājusi, bet Hagenas drošības dēļ informācija netika publiskota.

Policija nolēma publiskot informāciju cerībā, ka tādā veidā varēs iegūt informāciju par noziedzniekiem. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu