Irānas ajatolla Hamenei: Dažas ASV amatpersonas ir pirmšķirīgi idioti (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Irānas augstais līderis ajatolla Ali Hamenei
Irānas augstais līderis ajatolla Ali Hamenei Foto: AP/Scanpix

Irānas augstais līderis ajatolla Ali Hamenei, trešdien izsakoties par ASV pārstāvjiem, kas paredzējuši drīzu Islāma Republikas sabrukumu, sacīja, ka dažas ASV amatpersonas ir "pirmšķirīgi idioti".

"Dažas ASV amatpersonas izliekas, ka viņi ir traki. Protams, es tam nepiekrītu, bet viņi ir pirmšķirīgi idioti," runā, kas citēta viņa oficiālajā tvitera kontā, Teherānā sacīja līderis.

Hamenei šādi izteicās par ASV pārstāvjiem, kas bija pareģojuši, ka Irānā līdz 2018.gada beigām notiks režīma maiņa.

"Pirms kāda laika kāds ASV politiķis teroristu un padibeņu saietā sacīja, ka viņš cer šos Ziemassvētkus svinēt Teherānā," pavēstīja Hamenei. "Ziemassvētki bija pirms dažām dienām. Tā darbojas ASV aprēķini."

Vairāki ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas pārstāvji aicinājuši uz režīma maiņu Irānā un prognozējuši, ka tas notiks drīz.

Trampa nacionālās drošības padomnieks Džons Boltons, kurš jau ilgāku laiku iestājas par režīma maiņu, bieži runājis irāņu trimdas opozīcijas grupējuma Irānas tautas mudžahedīni (MEK) sanāksmēs. Teherāna MEK uzskata par teroristu organizāciju.

"Vēl pirms 2019.gada mēs svinēsim Teherānā," MEK sanāksmē Parīzē 2017.gada jūlijā sacīja Boltons.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu