Prokopčuka: Pagaidām nedomāju par LVS prezidentes amatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jeļena Prokopčuka
Jeļena Prokopčuka Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tituliem bagātā vieglatlēte Jeļena Prokopčuka vēlas turpināt sportistes karjeru, tāpēc viņa šobrīd nedomā pievērsties trenera darbam, kā arī neizskata iespēju kļūt par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidenti, portālam TVNET atklāja garo distanču skrējēja.

Trešdien, 9. janvārī, lidostā "Rīga" atklāja vieglatlētikas triumfa sienu, uz kuras attēloti 9 pašmāju sportisti. Pašā centrā ir Prokopčukas attēls ar norādi - divkārtēja Ņujorkas maratona uzvarētāja (2006. un 2007. gads).

"Es ļoti mīlu vieglatlētiku. Esmu ļoti laimīga, ka varu būt maza daļiņa no vieglatlētikas. Liels padies LVS un lidostai "Rīga" par to, ka tiek popularizēts sporta veids, kas mums ir tik tuvs sirdij. Kā teica Dmitrijs Miļkevičs (LVS ģenerālsekretārs) - šī siena ir kā vizītkarte mūsu valstij un tās galvaspilsētai. Ļoti skaista ideja," sacīja sportiste.

Prokopčukai pieder Latvijas rekords vairākās skriešanas distancēs - 3000, 5000 un 10 000 metros, kā arī pusmaratonā un maratonā. Karjeras laikā viņa uzvarējusi vairākos prestižos pusmaratonos un maratonos daudzviet pasaulē

"Katrs sportists sapņo par uzvaru lielākajās sacensībās - Eiropas un pasaules mērogā, olimpiskajās spēlēs. Jā, esmu izcīnījusi bronzas medaļu pasaules čempionātā pusmaratonā (2002. gads), un tas arī ir liels gods. Tomēr es domāju, ka uzvaras Ņujorkas maratonā ir visskaistākās, visgaršīgākās manā karjerā."

Pērn 21. septembrī Prokopčuka nosvinēja 42. dzimšanas dienu, savukārt 2017. gadā viņa pasaulē laida otro dēliņu.

"Es trenējos un sapņoju vēl skriet. Ir doma skriet Rīgas maratonā. Tomēr pagaidām virzos ļoti lēniem soļiem. Ir neliels grūtības ar otro bērnu, jo diemžēl pagaidām viņš naktī slikti guļ. Tas man traucē trenēties ar pilnu slodzi. Vajadzīgs laiks gan man, gan viņam, lai es kļūtu stiprāka, bet viņš izaugtu."

2005., 2006. un 2007. gada Latvijas gada labākā sportiste sarunā pauda, ka viņa vēl nedomā pievērsties trenera karjerai.

"Par trenera darbu šobrīd nedomāju. Pagaidām gribu vēl skriet pati. Trenēšanu ar skriešanu ir ļoti grūti apvienot. Aleksandrs (vīrs) ir treneris. Pagaidām mūsu ģimenē ar vienu treneri pietiek," smejot sacīja Prokopčuka. "Pēc tam (pēc sportistes karjeras) - kāpēc ne?"

Kopš 2017. gada marta par LVS prezidenti strādāja kādreizējā tāllēcēja Ineta Radeviča, taču viņa pērn novembra nogalē atkāpās no amata.

"Es par to (prezidentes amatu) tiešām šobrīd nedomāju. Bet kāpēc ne - varbūt kaut kad... taču noteikti ne tuvākajā laikā. Šajā jautājumā neviens arī nav mani uzrunājis no LVS valdes. Tomēr, ja arī kāds šobrīd jautātu, mana atbilde būtu nē."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu