5 būtiski jautājumi, kas jāizrunā ar partneri pirms kopdzīves sākšanas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Pēc ilgākām attiecībām pienāk kāds brīdis, kad pāris sāk plānot kopdzīves sākšanu – tas ir nākamais solis, kas attiecības ieved jau nākamajā līmenī. Pirms tam pārim savā starpā ir jāizrunā un jāvienojas par vairākiem jautājumiem, pretējā gadījumā kopdzīves sākšana var izraisīt vairākus neizbēgamus un mīlestību gremdējošus konfliktus.

Kas par ko maksās?

Šis ir, iespējams, viens no svarīgākajiem jautājumiem, par kuru ir jāvienojas jaunajam pārim. Naudas problēmas ir visai biežs cēlonis, kādēļ pajūk pat ļoti mīlošas un labas attiecības. Pirms kopdzīves sākšanas vienojieties, kā tiks dalīta īres maksa – visus maksājumus pāris dalīs uz pusēm vai arī viena puse apmaksās komunālos, bet otra īri, vai arī viens pilnībā uzturēs otru. Pāru attiecībās nereti gadās situācijas, kurās viens no partneriem ir izšķērdīgāks, bet otrs – taupīgāks. Tāpēc nāksies vien atrast kompromisu izmaksām.

Tāpat būtisks aspekts ir mēbeļu un citu mājas sīkumu iegādei – vienojieties, kurš ko nesīs un kā iekārtos māju, kādi būs kopīgie mēbeļu un citu mājas preču pirkumi un no kuriem priekšmetiem vai dekoriem ir jāatbrīvojas. Līdz ar kompromisa meklēšanu par mājas precēm pārim ir arī jāizlemj par mājdzīvnieku turēšanu – var gadīties, ka vienam partnerim ir alerģija pret otra mājdzīvnieku vai arī izvēlētais dzīvoklis nav piemērots mājdzīvnieku turēšanai.

Foto: Unsplash

Vai abu mīlnieku vārdi būs norādīti īres līgumā?

Šādu jautājumu jaunam pārim, kas vēl atrodas mīlas reibumā, ir ļoti nepatīkami apspriest, jo tas ietver domu, ka attiecības kādā mirklī var pārtrūkt. Tomēr šādu niansi nevajadzētu ignorēt – ja gadīsies nonākt līdz attiecību krīzei, būs vieglāk vienoties, kurš paliek dzīvoklī un kurš aiziet vai arī abi mīlnieki mājokli pametīs.

Kā tiks organizēta pārtikas iegāde un pienākumu plānošana?

Līdz ar kopdzīves sākšanu sākas arī pienākumu dalīšana – mājas uzkopšana, ēst gatavošana, pārtikas produktu iegāde vai tādas elementāras lietas kā trauku mazgāšana un gultas klāšana. Lai gan sākotnēji varētu šķist, ka šie pienākumi laika gaitā organiski sadalīsies, tomēr vairumā gadījumu tie noved pie sadzīviskiem ķīviņiem. Lai no tā izvairītos, pirms kopdzīves sākšanas rūpīgi pārrunājiet, kādi būs katra individuālie pienākumi, kā notiks mājas tīrīšana, cik bieži tas būs jādara un kāds būs mājas tīrīšanas grafiks?

Foto: Unsplash

Kā otrā pusīte attiecas pret viesu uzņemšanu un citām izklaidēm?

Ne visi ir ekstraverti ballīšu zvēri – lai gan šādu rakstura iezīmi jau var novērot attiecību sākumposmos, tomēr reizēm ir grūti izprast, cik bieži vai reti otra pusīte aicina ciemos draugus. Ekstravertu dvēseļu savienībā ballītes un viesības abiem sagādās prieku, taču grūtāk klāsies intraverta un ekstraverta pārim. Šajā gadījumā vienojieties, cik bieži gaidāmi draugu un tuvinieku apciemojumi un meklējiet risinājumu, kā sadzīvot ar regulārām viesībām, it īpaši, ja tās gadās noorganizēt spontāni. Tas pats attiecas uz citām izklaidēm, piemēram, televizora skatīšanos – cik bieži katrs skatīsieties televizoru un kā dalīsiet savu individuālo laiku.

Foto: Unsplash

Kāds ir ievākšanās mērķis? Ko no tās var sagaidīt nākotnē?

Šis parasti ir jautājums, kuru pāri apspriež nelabprāt. Noskaidrojiet, kāds ir kopdzīves mērķis – tas var būt nepatstāvīgs, proti, pāris dzīvo kopā, lai ietaupītu īres naudu; tas var būt saistīts ar vēlmi atrasties biežāk blakus un pavērot, kā attīstās attiecības; vai arī mērķis ir beigu beigās noslēgt laulības saites un vienoties par ilgstošām attiecībām. Šādi vienojoties, kopdzīve uz kaut ko vedīs un abiem sirdsāķīšiem būs skaidrs, kādi ir otra cilvēka motīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu