Brazīlijas prezidents kritizē ANO migrācijas paktu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlija izstāsies no pretrunīgi vērtētā ANO migrācijas pakta, trešdien vēsta vietējie mediji, kamēr prezidents Žairs Bolsonaru uzsvēris, ka migrācijas politika ir jānosaka nacionālajā līmenī.

"Nē - migrācijas paktam," tviterī ierakstījis Bolsonaru.

"Nacionālās suverenitātes aizsargāšana bija viens no mūsu [vēlēšanu] kampaņas karogiem un būs mūsu valdības prioritāte," uzsvēris galēji labējais politiķis, kurš 1.janvārī tika inaugurēts prezidenta amatā.

"Mēs nekad neatteiksimies palīdzēt tiem, kas ir grūtībās, bet imigrācija nevar notikt bez jebkāda izvērtējuma. Ja mēs kontrolējam to, kas ienāk mūsu mājās, kāpēc mums būtu jārīkojas savādāk ar mūsu Brazīliju," vaicāja prezidents.

Kā vēsta ziņu aģentūra " Agencia Brasil", Bolsonaru apstiprinājis, ka Brazīlija izstāsies no pakta.

ANO migrācijas paktu decembrī ratificēja vairāk nekā 150 valstis, arī Brazīlija, kuras prezidents tobrīd bija Bolsonaru centriski labējais priekšgājējs Mišels Temers.

Valstu vidū, kas paktam nepievienojās, ir ASV, un Bolsonaru solījis strādāt pie tā, lai attiecības ar Vašingtonu nostiprinātu.

Brazīlija ir viena no valstīm, kas uzņem migrantus no ekonomiskā un politiskā haosa pārņemtās Venecuēlas. Kā tiek lēsts, vairāk nekā 50 000 venecuēliešu ieradušies Roraimas štatā Brazīlijas ziemeļos, kur daudzi no viņiem spiesti dzīvot bēdīgos apstākļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu