Daugaviņš asistē Karsumam "Spartak" komandas uzvarā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: ITAR-TASS/LETA

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums trešdien pēc Kaspara Daugaviņa piespēles guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, viņu pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai izcīnot uzvaru.

"Spartak" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Karsums vārtus guva trešā perioda otrajā minūtē, kad vairākumā tika izspēlēts līdz tukšiem vārtiem, latvietim pēc tautieša piespēles panākot 2:1.

Karsums šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, pielietoja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja abos iemetienos. Tikmēr Daugaviņš 18 minūtēs un 23 sekundēs veica trīs metienus, bloķēja vienu raidījumu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Daugaviņš šosezon 46 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis 19 rezultatīvas piespēles, kamēr Karsums 44 cīņās izcēlies ar astoņiem precīziem metieniem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" mājās ar 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai, kas līdz ar uzvaru Rietumu konferencē ieguva trīs punktu pārsvaru pār Rīgas "Dinamo".

Vēl trešdien Čeļabinskas "Traktor" mājās ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas "Ak Bars".

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 78 punktiem 46 spēlēs ir Maskavas CSKA, bet no tās par četriem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 64 punktiem ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 54 punktiem 48 spēlēs ir Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet sesto vietu ar tādu pašu bilanci ieņem Maskavas "Spartak", kurai ir par divām uzvarām pamatlaikā mazāk.

Devītā ar 45 punktiem 46 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē trīs punktus, kamēr priekšpēdējā 11.vietā ar 30 punktiem 46 mačos ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 75 punkti 47 mačos, bet otrā ar 67 punktiem ir Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 41 punktu 46 cīņās ir savainotā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par četriem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu