Kurucs palīdz "Nets" atgriezties uz uzvaru takas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 11 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kaldinādams Bruklinas "Nets" komandas uzvaru.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 116:100 (23:38, 28:19, 35:23, 30:20) pārspēja Atlantas "Hawks", izcīnot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, divas reizes kļūdījās un tika pie piecām piezīmēm.

"Nets" ar Kurucu laukumā guva par 22 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Nets" rindās ar 23 punktiem rezultatīvākais bija D'Endželo Rasels, 17 punktus guva Demare Kerols, bet pa 16 punktiem bija Džo Herisam un Spenseram Dinvidijam.

"Hawks" komandu no zaudējuma neglāba Džons Kolinss, kuram bija 30 punkti un 14 bumbas zem groziem.

"Nets" spēles pirmajā puslaikā nonāca iedzinējos, bet Kurucs nepilnas septiņas minūtes pirms otrās ceturtdaļas beigām cīņā par atlēkušo bumbu ar elkoni trāpīja pa veterāna Vinsa Kārtera galvu. Lai gan latvietis devās atvainoties, tomēr Kārters rupji noraidīja Kuruca centienus. Kurucs gan šajā epizodē spēlēja noteikumu robežās.

Latviešu basketbolists savus pirmos punktus guva četras minūtes pirms puslaika beigām, kad ar bumbas triecienu grozā no augšas panāca 40:49. Pēc nepilnas pusotras minūtes viņš bija ceļā pretinieku piespēlei un aizskrēja vienatnē uz grozu, vēlreiz ar "danku" panākdams 44:51. Vēl ar pāris punktiem viņš atzīmējās 34 sekundes pirms došanās pārtraukumā, kad panāca 50:55.

Arī otrā puslaika pirmajā minūtē Kurucs trieca bumbu grozā no augšas (53:57), kamēr "Nets" pēc 19 punktu atspēlēšanas pārņēma vadību. Ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē cēsnieks izcēlās arī ar metienu no perimetra (89:82), "Nets" basketbolistiem turpinājumā veicot 11 punktu izrāvienu un aizvedot maču līdz uzvarai.

"Nets" ar 21 uzvaru 43 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu, kamēr "Hawks" ar 12 panākumiem 41 mačā ir 12.pozīcijā.

Bruklinas vienība nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Toronto "Raptors".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu