Trešdien Latvijā ieceļošana liegta septiņiem ārzemniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 9.janvārī, Valsts robežsardzes amatpersonas ieceļošanu Latvijā liegušas septiņām personām - sešiem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Personas mēģinājušas ieceļot Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktos, bet ieceļošana liegta, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas nosūtītas uz izceļošanas valsti.

Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktos arī konstatēts viens Gruzijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus jeb pārsnieguši vīzā noteikto uzturēšanās laiku Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī uz valsts ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, bet vēl deviņi robežpārkāpēji konstatēti valsts iekšienē.

Savukārt veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām - vienam Krievijas pilsonim un vienam Igaunijas bezvalstniekam.

Turpretim par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības septiņas personas - divus Baltkrievijas, divus Latvijas, vienu Krievijas, vienu Igaunijas un vienu Kirgizstānas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu