Latvijas handbolists Kreicbergs pievienojas Čempionu līgas komandai "Cocks"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nils Kreicbergs
Nils Kreicbergs Foto: Zigismunds Zālmanis (www.handball.lv)

Latvijas nacionālās izlases handbolists Nils Kreicbergs karjeru turpinās Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas klubā Rīhimeki "Cocks", kas ikdienā spēlē arī Somijas čempionātā un Baltijas līgā.

Kā ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF), vienošanās panākta uz vienu gadu ar iespēju pagarināt līgumu vēl uz diviem gadiem.

"Ir ļoti patīkami doties uz tāda līmeņa klubu. Godīgi sakot, mērķi man nekādi lielie nebija, es vienkārši trenējos un domāju, ka handbols tagad man būs tikai hobija līmenī. Bet, redziet, kā viss var mainīties viena mēneša laikā. No strādājoša amatiera līdz profesionālim," pēc līguma parakstīšanas sarunā ar LHF stāsta Kreicbergs.

"Jāsaka, ka tagad dzīve ir piespēlējusi vēl vienu lielu pārbaudījumu manai ģimenei. Sieva ar diviem bērniem paliks mājās Latvijā. Par sportisko karjeru šobrīd ir grūti kaut ko prognozēt. Tikai laiks rādīs, kā man veiksies Somijā un, cik daudz spēšu tur parādīt. Vienošanās ar klubu ir pēc sistēmas 1+2. Cerēsim uz to, ka Somijas klubā pavadīšu visus trīs gadus," piebilst Latvijas nacionālās izlases handbolists.

Dobeles "Tenax" handbolists Kreicbergs šajā sezonā "SynotTip" Latvijas handbola virslīgā 13 spēlēs guva 111 vārtus, kas viņam rezultatīvāko spēlētāju sarakstā šobrīd dod dalītu otro vietu.

"Cocks" ir Somijas vadošā handbola komanda, kas šosezon startēja Eiropas handbola spēcīgākajā turnīrā EHF Čempionu līgā. Somi cīnījās D grupā, kur desmit spēlēs izcīnīja divas uzvaras, divas reizi spēlēja neizšķirti un piedzīvoja sešus zaudējumus, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties. Vietējā Somijas čempionātā komanda ar desmit uzvarām 11 spēlēs atrodas otrajā vietā, bet vadošajā Baltijas handbola līgas grupā somiem pagaidām trīs mačos ir viens panākums.

Somijas klubs pēdējās trīs sezonas triumfējis Baltijas handbola līgā, pēdējos četros gados kļuvis par Somijas čempionātā uzvarētāju, bet pēdējās sešas sezonas pēc kārtas "Cocks" izcīnījusi Somijas kausa trofeju.

Kreicbergs ir Murjāņu sporta ģimnāzijas un Dobeles "Tenax" audzēknis, bet jaunatnes čempionātā 1996.gadā dzimušais handbolists pārstāvējis arī Auces komandu. Kreicberga pirmais handbola treneris bija Uldis Arājs.

Īsu posmu savā karjerā Kreicbergs pavadīja arī Vācijā, 2017.gadā pārstāvot trešās līgas klubu ''SV Beckdorf''.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu