Vētīs krimināllietu pret kādu robežsardzes amatpersonu par valsts degvielas liešanu savā auto

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā kāda Valsts robežsardzes amatpersona apsūdzēta par piesavināšanos nelielā apmērā un dokumentu viltošanu mantkārīgā nolūkā, pavēstīja ģenerālprokuratūras pārstāve Una Reķe.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai norādīts, ka persona, būdama valsts amatpersona, veikusi piesavināšanos nelielā apmērā, proti, dienesta automašīnai piesaistīto degvielas uzpildes karti divas reizes izmantoja degvielas uzpildei personīgajā automašīnā un par iepildīto degvielu kasē norēķinājās ar šo degvielas uzpildes karti.

Pēc noziedzīgajām darbībām apsūdzētais viltoja dokumentus nolūkā slēpt degvielas piesavināšanās faktu un iestādei radīto materiālo zaudējumu, veica dokumenta viltošanu, norādot, ka degvielu pildījis dienesta automašīnā.

Apsūdzētajam celta apsūdzība par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 180.panta pirmajā daļā, kā arī 327.panta otrajā daļā. Par šiem pārkāpumiem personai draud ieslodzījums līdz diviem gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai. Tiesā vēl nav nozīmēts lietas skatīšanas datums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu