Britu ministrs brīdina: "Brexit" bez vienošanās būs postošs Lielbritānijai (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās būtu postoša Lielbritānijai, ceturtdien brīdinājis valsts ministrs uzņēmējdarbībā Gregs Klārks.

"Brexit" bez vienošanās būtu postoša situācija, kurā Lielbritānijai nāktos atgriezties pie pašiem elementārākajiem noteikumiem tirdzniecībā ar tuvākajiem partneriem, intervijā BBC radio sacīja Klārks.

Šādā gadījumā Lielbritānija būtu spiesta tirgoties ar ES, balstoties uz Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) noteikumiem, kas nozīmētu daudz lielākas tarifu likmes daļai produktu, tostarp automašīnām.

Ja Lielbritānijas parlaments balsojumā 15.janvārī neapstiprinās Briseles un Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas novembrī panākto "Brexit" vienošanos, Lielbritānijai 29.martā var nākties izstāties no ES bez vienošanās.

Klārks pauda pārliecību, ka jācenšas izvairīties no šādas situācijas.

Viņš aicināja parlamenta locekļus nolikt malā domstarpības un uzvesties atbilstoši savai starptautiskajai reputācijai, proti, būt pragmatiskiem un uzticamiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu