Pēc dzestras nakts piektdien gaidāms sniegputenis un lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz piektdienu Latvijas dienvidaustrumu daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -13..-18 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Savukārt Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē, dienvidu, dienvidrietumu vējam brāzmās pastiprinoties līdz 14-19 metriem sekundē, gaiss iesils līdz -1..+2 grādiem.

Nakts paies bez būtiskiem nokrišņiem. Dienā, sākot no valsts ziemeļrietumiem, gaidāms sniegputenis, bet valsts rietumos galvenokārt līs. Pievakarē arī vietām Latvijas centrālajā daļā uzlīs, no ziemeļrietumiem debesis skaidrosies, izraisot pastiprinātu ceļu apledošanu.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien gaidāma no +4 grādiem Kurzemes rietumkrastā līdz -6 grādiem Latgalē. Dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 12-17 metriem sekundē; Kurzemē iegriezīsies rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Rīgā piektdien dienas laikā gaidāms sniegputenis, vakarpusē iespējams arī neliels lietus. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, pievakarē sasniedzot +1 grādu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu