Zelta atradnes paša mājās – mantas, kas ir vērtīgākas, nekā varētu šķist (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Nav noslēpums, ka daudzi lietoti vai mantoti interjera priekšmeti izmaksā krietni vairāk, nekā paši iedomājamies. Britu nekustamo īpašumu uzņēmums “Good Move” ir apkopojis sarakstu ar desmit interjera un ikdienas priekšmetiem, kas dažkārt, īpašniekiem nezinot, maksā veselu bagātību.

Grāmatas

Vecām un antīkām grāmatām piemīt ne tikai sentimentāla, bet arī naudas izteiksmē mērāma liela vērtība. Īpaši nozīmīgas būs grāmatas, kas ir pirmizdevumi, tās ir autora parakstītas vai arī tie ir kādi reti literārie darbi. Šādas grāmatas var pārdot gan individuāli, gan arī nodot grāmatu antikvariātos.

Foto: Unsplash

Telefoni

Lai arī cik dīvaini tas izklausītos, vienlaikus ar jaunāko Iphone modeļu iznākšanu pagājušajā gadā ir ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc Iphone 6 modeļiem. 2018. gadā vietnē Google lietotus Iphone 6 modeļus ir meklējuši teju 9900 interesentu mēnesī.

Vecas spēļu konsoles un spēles

Pieaugot videospēļu cenām un jaunāko konsoļu izmaksām, pieaug pieprasījums pēc vecāku modeļu PlayStation konsolēm un spēlēm. Gluži tāpat kā iepriekšējo modeļu Apple produktiem, arī vecāku sēriju spēļu konsoles meklētājprogrammā Google ir meklējuši 9900 cilvēku mēnesī.

Foto: Unsplash

Dīvāni

Labi kopti ādas dīvāni ir īsta vērtība, it īpaši, ja mīkstā mēbele ir nākusi no pirmskara laikiem. Vietnē Google dīvāni ir vismeklētākā lietotā mēbele – tos ik mēnesi meklē vidēji 8100 cilvēku. Tāpēc, pirms pēc vietā jaunu un modernu dīvānu, pārdod iepriekšējo.

Divriteņi

Ne velti divriteņi ir īpaši jāuzmana – lietoto velosipēdu tirgus turpina plaukt un zelt. Tāpat kā dīvānus, arī lietotus riteņus ik mēnesi meklē vidēji 8100 interesentu. Starp riteņiem īpaša vērtība būs bērnu velosipēdi, tāpēc netaupi vecos bērnu riteņus un pārdod tos – iegūsi brīvu vietu garāžā un nopelnīsi.

Foto: Unsplash

Kāzu kleitas

Lai cik paradoksāli tas būtu – kāzu kleitas ir apģērbs, kuru visbiežāk gadās uzvilkt tikai vienu reizi, bet skapī, atšķirībā no ikdienas kleitām, tā stāv veselu mūžību. Tomēr neatkarīgi no sentimentālās vērtības kāzu kleita ar laiku kļūst par priekšmetu, kas tikai lieki aizņem vietu skapī un prasa papildu rūpes. Ņem vērā – ja kāzu kleitu ir darinājis kāds konkrēts dizainers vai zīmols, tās vērtība gadu laikā tikai pieaug.

Xbox spēļu konsoles

Bez PlayStation spēļu konsolēm peļamas nav arī iepriekšējo modeļu Xbox spēļu konsoles un to spēles. Tās pagājušajā gadā ik mēnesi meklēja vidēji 6600 interesentu.

Foto: Unsplash

Golfa nūjas

Lai arī Latvijā golfs nav tik aktuāla spēle kā Lielbritānijā, tomēr arī šis sporta piederums ir visai iekārojama prece, kas piesaistījusi vairāku interesentu uzmanību. Ik mēnesi lietotas golfa nūjas meklē vidēji 5400 cilvēku.

Pulksteņi

Gluži tāpat kā kāzu kleitas, arī zīmolu pulksteņiem laika gaitā vērtība tikai pieaug, un tos teju vienmēr var pārdot par augstāku cenu nekā tā sākotnējā vērtība. Pērn ik mēnesi par lietotiem pulksteņiem interesējušies 5400 cilvēku.

Foto: Unsplash

Biroja mēbeles

Tā kā pēdējā laikā pieaug vēlme strādāt no mājām, nav brīnums, ka pieaug arī interese iegādāties lietotas biroja mēbeles. Turklāt – ja tas ir tikai īslaicīgs notikums, ir diezgan bezjēdzīgi tērēt mēbeļu pilno cenu, ja tās tikpat labā stāvoklī var iegādāties lietotas un par mazāku summu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu