No Tīnas Tērneres kurpēm līdz kriminālpolicistes formai. Intervija ar Holivudas dīvu Andželu Basetu

Foto: publicitātes foto/TVNET kolāža
Gerda Pulkstene
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanālā “Fox” karsti iesākusies spriedzes seriāla “9-1-1” jaunā sezona, kuras galvenā, policistes seržantes Atēnas Grantas loma pieder spožai Holivudas aktrisei Andželai Basetai (Angela Bassett), kura ne tikai ir spēlējusi tādas pasaules dīvas kā Tīnu Tērneri un Vitniju Hjūstoni, bet bijusi lielos kino projektos līdzās Morganam Frīmenam, Tomam Krūzam. TVNET bija tā iespēja telefona intervijā uzdot pāris jautājumus tumšādainajai dīvai.

Seriāls “9-1-1” stāsta par Losandželosas ārkārtas dienestu – paramediķu, policistu un ugunsdzēsēju darbu. Sižets nereti tiek veidots, bāzējoties uz patiesiem zvaniem 911 un reālām glābšanas operācijām. Kas jūs kā cilvēku no šiem gadījumiem ir šokējis visvairāk?

Andžela Baseta: Prātā nāk pirmās sezonas sērija, kurā zīdainis tika izskalots cauri drenāžas caurulēm. Tobrīd biju patiešām šokēta, kad sapratu, ka tas ir reiz reāli noticis dzīvē. Ilgi biju domājusi, ka liela daļa seriālu stāstu ir rakstnieku izdomāti, un tad uzzināju, ka mēs tēlojam gadījumus no cilvēku ikdienas. Lietas, ko cilvēki dara, mēdz būt patiešām fascinējošas...

Vai īstie 911 glābēji jūs atpazīst? Vai ir ieteikuši, ko kā darīt reālistiskāk un ticamāk, tēlojot policisti seriālā?

Andžela Baseta: Jā. Viņi parasti ir ļoti, ļoti pozitīvi noskaņoti, tiekoties ar mani. Vairums saka, ka tas ir viņu mīļākais seriāls. Ticu, ka dažiem to ir grūti skatīties, jo tik ļoti viņi tajā visā ir iesaistīti, bet citi tieši pretēji – grib redzēt vairāk no malas savu ikdienas darbu.

Tas ir brīnišķīgi, ka neatkarīgi no rases, vecuma, dzimuma, kultūras viņi visi ir atvērti un palīdz cilvēkiem.

Andžela Baseta seriālā "911"
Andžela Baseta seriālā "911" Foto: Publicitātes foto

Vai, iejūtoties glābējas lomā seriālā “9-1-1”, dzīvē esat lauzusi kādus stereotipus par glābējiem?

Andžela Baseta: Ziniet, man dzīvē nav bijis biežs kontakts ar policiju, ugunsdzēsējiem, tāpēc varu vien teikt, ka, spēlējot šo policistes lomu, manī ik brīdi aug atzinība un cieņa pret cilvēkiem, kas spēj darīt šādu darbu un nereti upurēt sevi kādas situācijas vārdā.

Vai saskatāt savā seriāla varonē, Atēnā Grantā, kaut ko no sevis?

Andžela Baseta: Viņa ir māte, man arī ir dēls un meita. Kāds, kas tevi mīl, pat ja jāstrādā garas stundas, kas tevi atņem ģimenei. Šajā ziņā starp mums ir kas līdzīgs.

Kā ar adrenalīnu, ko ik brīdi piedzīvojat savā lomā, glābjot cilvēkus? Vai jums tas ir nepieciešams arī reālajā dzīvē?

Andžela Baseta: Adrenalīns ir labs, ja tas rodas saprātīgās devās – nedraudot ar briesmām. Piemēram, jājot zirga mugurā.

Ja godīgi, esmu diezgan bailīga un piesardzīga dzīvē. Man nepatīk baiļu sajūta. Esmu kā ziņkārīgs kaķis, kurš nevēlas iekulties nepatikšanās. 

Andžela Baseta seriālā "911"
Andžela Baseta seriālā "911" Foto: Publicitātes foto

Jūs nereti esat arī kameras otrā pusē – darbojaties augstākos amatos kā projektu izpilddirektore. Kā tas ir #MeToo ēnā?

Andžela Baseta: Es nevarētu teikt, ka tā ir kāda problēma. Cilvēki, ar ko es strādāju kopā ikdienā, – scenāristi Raiens Mērfijs (Ryan Murphy) un Breds Falčuks (Brad Falchuk) - ir progresīvi domājoši vīrieši un individuālisti, tāpēc mēs nevaram vilkt nekādas paradigmas ar #MeToo kustību. Viņi ir vīrieši un mākslinieki, kuri dzīvo bagātu, autentisku dzīvi, viņi saprot marginālismu un lietas, kurām ir nācies iet cauri kā sievietēm, tā vīriešiem. Viņi abi ir uzticīgi savai sirdij. Ikdienā viņi algo labus aktierus. Viņi dod iespēju tiem, kas tikko sākuši. Tā nav cīņa, tas ir prieks.

Jūs varam redzēt arī nesen kino izrādītajā supervaroņu komiksu filmā “Melnā Pantera” karalienes Ramondas lomā. Pastāstiet, kā patika šī loma?

Andžela Baseta: Ramonda man ir ļoti īpaša loma, jo melnādainai sievietei kino industrijā spēlēt karalieni ir unikāla iespēja. Tas nenāca līdz mūsdienām tik ātri un viegli.

Andžela Baseta filmā "Melnā Pantera"
Andžela Baseta filmā "Melnā Pantera" Foto: Publicitātes foto

Kā jūs domājat, kāpēc šai filmai bija tādi pārsteidzoši panākumi?

Andžela Baseta: Domāju, lielākie slavas lauri pieder filmas režisoram Raienam Kūgleram (Ryan Coogler) un viņa vīzijai, kas tapa no viņa paša sarakstītajiem scenārija materiāliem. Tā bija pilnīga sevis investēšana šajā kino projektā. Viņš ir sensacionāla, jauna kino persona, mākslinieks, kurš kaislīgi dara savu darbu. “Marvel Universal” to sajuta un uzticēja viņam visu. Atbalstīja visās idejās.

Tāpēc Melnās Panteras tērps izskatās tieši tāds un no filmas jūtama tieši šāda vibrācija.

Šogad bijāt redzama arī līdzās Holivudas grāvējfilmas "Neiespējamā misija" varonim Tomam Krūzam. Kā šī pieredze?

Andžela Baseta:  “Mission: Impossible – Fallout” sestā daļa man bija lielisks izaicinājums! Ļoti veiksmīga franšīze.

Strādāt kopā ar Tomu Krūzu, kurš ir visas šīs industrijas virsotne, un redzēt, kā darbs notiek šādās filmās, kas jau ir daļa no aktiera, ir ļoti interesanti.

Andžela Baseta filmā "Mission: Impossible – Fallout"
Andžela Baseta filmā "Mission: Impossible – Fallout" Foto: Publicitātes foto

Tomēr sevi kino ekrānos kā stipru aktrisi pierādījāt ar citu lomu, un tas bija ļoti sen. Vai Tīnas Tērneres loma jums aizvien ir mīļas atmiņas?

Andžela Baseta: Tīnas Tērneres loma filmā “What`s Love Got to Do with It” vienmēr man sirdī būs ļoti dārga, jo tas bija patiešām smags darbs. Es biju ļoti jauna, un pieredze man bija maza. Es strādāju, spēlējos, centos kāpt pa karjeras kāpnēm, būt līdere, teikt īstos vārdus.

Atskatoties esmu lepna par savu darba ētiku, un, pat neskatoties uz dažām grūtībām, tu saproti, ka dažreiz ir jāzaudē cīņa, lai uzvarētu karā!

Es domāju,  izstāstot šo stāstu un zaudējot cīņā ar 25 h darba diennaktī, mēs uzvarējām karā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phillip Gregory Burke (@phillipgburke) on

Andžela, jums ir 33 gadus ilga kino karjera, esat saņēmusi Zelta Globusu (par lomu filmā "What`s Love Got to Do with It"). Kā jūs skatāties šodien uz daudzajiem TV projektiem – seriāliem un seno kino filmu kultu? Kas ir labāk, sliktāk un kāpēc?

Andžela Baseta: Viss ir labāk, jo cilvēkiem ir vairāk izvēles iespēju. Mūsdienās ir tik daudz platformu, kurās vari izstāstīt kādu interesantu stāstu. Jā, kā kino, teātra, TV seriālu aktrise, producente un māksliniece varu teikt: tas, ka palielinās seriālu skaits, ir labi!

Nepalaid garām emocionālo stāstu par cilvēkiem, kuri steidz palīgā pēc tam, kad ir saņemta atbilde ir uz slaveno jautājumu: “9-1-1 klausās, kā varam palīdzēt?” Seriāls “9-1-1” skatāms kanālā FOX trešdienās plkst. 22:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu