Tūkstošiem argentīniešu iziet protestos pret valdības taupības pasākumiem

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Desmitiem tūkstoši argentīniešu ceturtdien izgājuši Buenosairesas ielās, lai protestētu pret Argentīnas prezidenta Maurisio Makri taupības programmu un sabiedrisko pakalpojumu pieaugošajām izmaksām.

Saskaņā ar aculiecinieku aplēsēm protestos piedalījās vismaz 20 000 cilvēku.

Demonstrāciju organizēja kravas automašīnu šoferu arodbiedrība un arodbiedrību federācija. Protestiem pievienojās arī kreiso politisko partiju biedri.

Makri ir samazinājis subsīdijas komunālajiem pakalpojumiem un citiem pakalpojumiem, lai iegrožotu valsts hronisko fiskālo deficītu. Rezultātā, kopš Makri stājās prezidenta amatā, dabasgāzes un elektroenerģijas nodokļa likmes pieaugušas par 2000%, aplēsuši vietējie mediji.

Sagaidāms, ka arī šogad likmes turpinās pieaugt.

"Cilvēki nevar savilkt galus kopā. Visi valdības īstenotie pasākumi vēršas pret strādājošajiem," protestu laikā sacīja kravas automašīnu šoferu arodbiedrības līderis.

Demonstrācijas pret Makri īstenoto politiku nedēļas nogalēs plānotas līdz februāra sākumam, palielinot spiedienu uz prezidentu pirms šogad gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Pagājušajā gadā, kad ekonomika saruka, inflācija pieauga gandrīz par 50% un Argentīnas valūta peso zaudēja gandrīz 50% no tā vērtības, Makri panāca tautā nepopulāru vienošanos ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF).

Oktobrī SVF apstiprināja 57 miljardu dolāru aizdevumu programmu Argentīnai, lai palīdzētu valstij īstenot taupības programmu, kas paredzēta ekonomikas stabilizēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu