Latvijas Krievu savienības plānotais protests pievērsis drošības dienestu uzmanību (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Krievu savienība (LKS) iecerējusi rīt, 12.janvārī, Rīgā organizēt kārtējo protesta pasākumu, kurā tikšot prasīts Latvijā nodrošināt "sociālo un nacionālo taisnīgumu", liecina partijas ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

LKS protesta akcija sāksies plkst.12 Doma laukumā, bet vēlāk dalībnieki dosies gājienā līdz Rīgas pilij un Saeimai.

Aicinājumā LKS uzsver, ka protestā tiks izteikta neapmierinātība ar valdošo politiku, pieprasot pārmaiņas. "Protestu kustību pieredze Francijā un citās Eiropas valstīs rāda, cik daudz var panākt dusmīga tauta. Rīdziniekiem ir vēl vairāk pamatojumu būt neapmierinātiem nekā Parīzes iedzīvotājiem. Tāpēc saņemsim drosmi un pateiksim to publiski!" norādīja LKS.

Piedāvājot izvērstu skaidrojumu, LKS uzsver, ka Latvijai "būtu jāatbrīvojas no trim galvenajām problēmām": sociālās nevienlīdzības, valsts varas krīzes, korupcijas un nespējas, kā arī jāatsakās no izglītības reformas.

Valsts drošības dienestā (VDD) aģentūrai LETA atzina, ka dienests ir informēts par LKS plānoto protesta akciju. Dienesta vērtējumā, pasākuma galvenais mērķis ir atsevišķu LKS pārstāvju vēlme pievērst sev uzmanību un iegūt pēc iespējas lielāku elektorāta atbalstu pirms maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Lai panāktu vēlamo, tiek izmantotas pašlaik sabiedrībā aktuālas tēmas un skaļi, sabiedrību šķeļoši saukļi.

Jebkura mērķtiecīga darbība, kas vērsta uz sabiedrības polarizāciju, to faktiski šķeļot un veicinot iekšējo konfliktu, ilgtermiņā ir vērtējama kā potenciāls apdraudējums nacionālajai drošībai - arī tad, ja šādas darbības mērķis ir atpazīstamības un politiskā kapitāla iegūšana, uzsvēra VDD.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu