Miļkevičs: Vieglatlētikas infrastruktūra Rīgā joprojām ir katastrofālā stāvoklī (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dmitrijs Miļkevičs
Dmitrijs Miļkevičs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā vieglatlētikai joprojām nav atbilstoša infrastruktūra, kas liedz pilnvērtīgi attīstīties gan bērniem, gan profesionāliem sportistiem, sarunā ar TVNET kritiski situāciju vērtēja Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

LVS šobrīd funkcionē bez prezidenta, jo pērn novembra nogalē no amata atkāpās kādreizējā tāllēcēja Ineta Radeviča. Viņa kopš 2017. gada marta strādāja par LVS prezidenti.

Karjeru beigušajai tāllēcējai Radevičai pēc atkārtotām pārbaudēm konstatētas pozitīvas dopinga analīzes 2012.gada Londonas olimpisko spēļu laikā. Šobrīd joprojām tiek gaidīts tiesas lēmums.

TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka trešā bērniņa gaidībās esošā Radeviča kopā ar ģimeni devusies atpūtā uz Ziemeļameriku, kas bija ieplānota vēl pirms aizsākās dopinga skandāls. Arī bērniņa laišana pasaulē plānota ārzemēs. 

"Mēneša beigās notiks LVS valdes sēde, kurā mēs runāsim sīkāk, ko mums darīt tālāk. Martā ir paredzēts kongress, kurā pieņemsim arī kādu lēmumu - vai būs prezidenta vēlēšanas, vai būs valdes pārvēlēšana. Esošā valde vēl var darboties līdz 2021. gadam," pastāstīja Miļkevičs.

Valdes priekšsēdētāja funkcijas patlaban pilda LVS viceprezidenti Andris Smočs un Jānis Upenieks, kuriem ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi.

"Skatīsimies, vai kāds no esošās valdes uzņemsies šo iniciatīvu (LVS prezidenta amatu). Protams, tas viss tiks lemts kopsapulcē, jo lēmums jāpieņem juridiskajiem biedriem," piebilda LVS ģenerālsekretārs.

2019. gada sezonā Latvijas vieglatlētiem starptautiskajā arēnā svarīgākie starti būs Eiropas čempionāts telpās, kas no 1. līdz 3. martam risināsies Glāzgovā (Lielbritānija), kā arī pasaules čempionātā, kas no 27. septembra līdz 6. oktobrim notiks Dohā (Katara).

Savukārt vietējā mērogā vienas no sezonas svarīgākajām sacensībām būs "Rīgas kausi", kas pērn notika "Daugavas stadionā", taču šogad tradicionālos vieglatlētikas mačus rīkos Ogrē. Kā norādīja Miļkevičs, nedrīkst riskēt ar sportistu veselību, jo "Daugavas stadiona" vadība nav turējusi doto solījumu atjaunot skrejceļu.

"Ja mēs runājam par vietējām sacensībām, mūsu (LVS) primārā funkcija ir organizēt Latvijas čempionātu visās vecuma grupās gan ziemā, gan vasarā. Rīkosim arī Baltijas čempionāta posmus. Tradicionālās sacensības "Rīgas kausi" gan šogad plānotas Ogrē, jo "Daugavas stadions" neturēja solījumu un neatjaunos celiņu 2019. gadā. Uz esošā seguma skrejceļa nevaram riskēt ar sportistu veselību. Tradicionāli rīkosim arī Valts prezidenta balvas izcīņu," sacīja Miļkevičs.

"Savukārt izbraukumā viens no sezonas svarīgajiem startiem būs Eiropas čempionāts Glāzgovā. Mums ir jau padsmit sportisti, kuri izpildījuši normatīvu. Tāpat arī jāatzīmē U-20 un U-23 Eiropas čempionāti Zviedrijā. 63 cilvēku sastāvā brauksim uz Horvātiju, kur notiks Eiropas komandu čempionāts otrajā līgā. Sezonas noslēgumā Dohā būs pasaules čempionāts, kur mēs plānojam startēt aptuveni ar 10-13 sportistiem," sezonas kalendāru ieskicēja LVS ģenerālsekretārs.

Turpinot tēmu par "Daugavas stadiona" neturēto solījumu, Miļkevičs uzsver, ka šobrīd no tā cieš ne tikai vieglatlēti, bet sporta sabiedrība kopumā.

"Zaudētāji ir visi. Latvijas galvaspilsētā nevar aizvadīt nevienas sacensības. Treniņiem ir pieejams tikai viens stadions - Arkādijas. Ziemas infrastruktūra ir katastrofālā stāvoklī. Rīgas sporta manēža ir uzbūvēta vairāk nekā pirms 60 gadiem (celta 1965. gadā)," kritiski izteicās Miļkevičs.

"Ļoti cieši sadarbojamies ar "Daugavas stadiona" vadību. Sekojam līdzi jaunumiem, jo tie ir katru mēnesi. Ļoti daudz kas mainās, termiņi pagarinās un projekti ir nelabvēlīgi vieglatlētikai. Līdz ar to gaidām valsts jauno valdību, lai ietu un runātu ar Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī pašu premjeru - par to, ka valstī kautas nav pareizi, ja galvaspilsētā nav ne stadiona, ne manēžas. Cilvēku ir daudz, bērni grib trenēties, bet vietas nav. Zaudētāji ir visi, arī pārējie sporta veidi, jo vieglatlētika ir pamats visās sporta skolās. Vieglatlētika ir pats pamats - koordinācija, spēks, daudzpusība. Tas ir vajadzīgs visiem. Jo nevajag 3 gados sākt spēlēt hokeju, vajag vispārēju (ķermeņa) attīstību," norādīja LVS ģenerālsekretārs.

"Šādai situācijai iemesli ir daudzi un dažādi. Uz nākošo valdes sēdi aicināsim arī "Daugavas stadiona" pārstāvjus. Lai arī mums izskaidro, kāpēc šis plāns ir mainījies, jo iepriekš bija solīts, ka 2019. gadā būs atjaunots stadions. Laikam jau viss atduras pret finansējumu, sadārdzinājumu - kā jau vienmēr kaut kādi projekti jāapvieno. Šobrīd plāno apvienot vieglatlētikas manēžu ar daudzfunkcionālo halli, kas ir ļoti nelabvēlīgi mums. Vieglatlētikai jau tā nekā nav, bet tagad pa vidu būvēs florbola laukumu... normāli tas nav."

"Cerams, ka drīz beidzot tiksim pie jaunas valdības. Ceram, ka premjers nebūs tālu no vieglatlētikas. Jāparādās beidzot veselam saprātam, ka jāsāk beidzot kaut ko būvēt Rīgā. Mums ir cieša sadarbība ar Rīgas domi. Plānā ir 2021. gadā uzbūvēt Rīgai piederošo manēžu Anniņmuižas bulvārī. Ļoti cītīgi strādājam pie šī projekta. Šajā ziņā pagaidām viss izskatās ļoti labvēlīgi," sacīja Miļkevičs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu