Neizbraucami ceļi un paralizēta sabiedriskā dzīve: sniega sagādātās problēmas Eiropā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien spēcīga snigšana izraisīja haosu atsevišķos Vācijas un Zviedrijas reģionos, padarot ceļus neizbraucamus, apturot vilcienu satiksmi un novedot pie skolu slēgšanas, vēsta raidorganizācija BBC. Sniegs sagādājis problēmas arī citās Eiropas vietās. 

Bavārijā Sarkanais Krusts steidzās palīgā uz šosejām iestrēgušajiem autovadītājiem. Tur tika apturēta vilcienu satiksme un slēgtas skolas, kā arī piedzīvots traģisks negadījums - ceturtdien gāja bojā deviņus gadus vecs zēns, kuram uzkrita sniega svaru neizturējis koks.

Bavārijā sniegs paralizējis sabiedrisko dzīvi, piektdien norādīja vietējā televīzija. 

Zviedrijas ziemeļu daļa plosījās vētra, kuras radīto postījumu dēļ tika nobloķēti vairāki ceļi. Zviedrijā netālu no robežas ar Norvēģiju fiksētas vēja brāzmas ar ātrumu 49,7 metri sekundē.

Ceturtdien 300 metrus plata sniega lavīna ielauzās kalnu viesnīcas restorānā Šveicē. Incidentā viegli savainojās trīs cilvēki.

Fotogrāfijās bija redzams, ka sniegs izsitis logus un durvis arī vairākās citās šīs viesnīcas istabās.

Atsevišķos Austrijas apgabalos dažu dienu laikā uzsniga apmēram trīs metri sniega. Piektdien snigšana pierima. 

Aizvadītās nedēļas laikā skarbo laikapstākļu dēļ dzīvību zaudējuši septiņi cilvēki, bet vēl divi cilvēki, kas bija devušies ziemas pārgājienā, kopš sestdienas ir pazuduši.

Austrijas glābējiem,  līdz krūtīm brienot pa sniegu, nācās doties palīgā 41 gadu vecam tūristam no Polijas, kurš slēpošanas kūrortā bija aizmaldījies prom no trases.

"Tāds sniega daudzums virs 800 metru augstuma sasnieg vien reizi 30 līdz 100 gados," norāda meteorologs Aleksandrs Radlhers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu