Jauns mājoklis - idejas, kā tam piešķirt personību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Ievācoties jaunā mājoklī, bieži vien gadās  secināt, ka pirmajos mēnešos dzīvoklis vai māja ir bezpersonisks un tajā nav jaušama saimnieku personība. Tiesa gan, pēc vairākiem gadiem katrs apaug ar mantām un mājoklī pēc steriluma nav ne smakas, taču, lai pirmajās nedēļās adaptētos jaunajā dzīvesvietā, tajā ir vērts piešaut “odziņu” un piešķirt savu personību.

Izliec relikvijas ar vēsturi

Neatkarīgi no tā, vai tavu mantu starpā atrodas vectēva akustiskā ģitāra vai arī antikvariātā iegādāts sienas pulkstenis, šīs mantas ir sentimentāli vērtīgas un unikālas. Jaunajā mājoklī nebaidies izlikt savas mantotās relikvijas – šādi priekšmeti nebūs manāmi citviet un acumirklī piešķirs odziņu mājoklim.

Foto: Unsplash

Radi dekorus paša rokām

Nekas tik ļoti nepiešķir personību kā pašu darināti interjera priekšmeti vai mākslas darbi. Pirmkārt, pašu radīti dekori vienmēr būs unikāli un neatkārtojami, otrkārt – pašu iecerētas mēbeles vai dekorus var pielāgot dzīvokļa interjeram un tie izmaksās krietni lētāk nekā pirktas vai pasūtītas mēbeles vai aksesuāri.

Izliec savus hobijus

Ja tev patīk muzicēt, nebaidies interjerā izlikt savus mūzikas instrumentus vai arī māksliniekam tie būs dažādi mākslas darbi, molberts, krāsas un paletes. Jau ienākot mājoklī, būs jaušama mājinieku personība un iemīļotās nodarbes. Turklāt, ja kādā no mājas ballītēm ieradīsies vēl neiepazīti viesi un pamanīs ar hobiju saistītos piederumus, viņiem būs vieglāk sākt sarunu ar mājas saimniekiem.

Foto: Unsplash

Iegādājies mākslas darbus vai pēc pasūtījuma darinātas mēbeles

Ja tomēr gleznošana, zīmēšana vai fotografēšana nav sirdslieta, personību mājoklim var piešķirt īpaši pasūtītas mēbeles vai mākslas darbi. Tikko ievācoties jaunā dzīvoklī, dažkārt pirmā doma ir izrotāt tukšās sienas ar mākslas darbiem, bet beigu beigās šī iecere nereti noplok. Tomēr, ja mākslas vai pasūtījuma dekoru iegāde ir pa kabatai – kādēļ to neizmantot? Mākslas darbi ir īsta luksusa prece, kas būs unikāla, it īpaši, ja tai būs arī kāda personiska saikne, piemēram, zīmējuma ideja ir pašu radīta.

Izliec kolāžu vai kolekcijas relikviju kompozīciju

Kolāžas vai kolekcijas ir lietas, kas bieži vien atklāj mājinieku stāstu un aizraušanos – tie var būt suvenīri no ceļojumiem, sasniegumi sportā vai vecmāmiņas rotaslietas. Šīs lietas pavisam noteikti būs personisks akcents, kas mājokli padarīs siltāku un mīļāku.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu