Merkele: Vācija atzīst atbildību par nacistu noziegumiem Grieķijā (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Angela Merkele.
Angela Merkele. Foto: EPA/Scanpix

Vācija atzīst savu vēsturisko atbildību par Grieķijā nacistu pastrādātajiem noziegumiem, piektdien paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele, pirmo reizi kopš 2014.gada vizītē apmeklējot Atēnas.

"Mēs atzīstam savu vēsturisko atbildību. Mēs zinām, cik daudz ciešanu mēs kā Vācija nacisma laikā esam nodarījuši Grieķijai," viņa sacīja.

"Tāpēc tā mums ir mācība darīt visu, lai ar Grieķiju būtu labas attiecības un lai mēs viens otram sniegtu atbalstu pārticībai abās valstīs."

Joprojām saglabājas spriedze saistībā ar reparācijām par Otrā pasaules kara nacistu okupāciju, Berlīnei skaidrojot, ka jautājums noregulēts 1960.gadā ar vienošanos, kas tika noslēgta ar vairākām Eiropas valdībām.

Sarunās ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru Merkele ceturtdien ar cieņu pieminēja Grieķijas upurus, kādi valstij bijuši 2010.-2014.gada ekonomiskās krīzes laikā.

Merkelei paredzētas arī sarunas ar konservatīvās opozīcijas partijas "Jaunā demokrātija" līderi Kiriaku Micotaki un prezidentu Prokopi Pavlopulu.

Sagaidāms, ka Merkele paudīs atbalstu Maķedonijas pārdēvēšanai par Ziemeļmaķedoniju - iecerei, kas Grieķijā joprojām rada lielas domstarpības.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu