NHL zvaigzne Nešs liek punktu karjerai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Riks Nešs
Riks Nešs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigzne Riks Nešs liek punktu profesionāļa gaitām, paziņoja viņa pārstāvētā aģentūra "Top Shelf Sports Management".

34 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs Nešs pērn 17.martā NHL regulārā čempionāta mačā guva smadzeņu satricinājumu. Tobrīd Bostonas "Bruins" kreklā spēlējošais hokejists uz ledus atgriezās Stenlija kausa izcīņā, viņa pārstāvētajai komandai 6.maijā noslēdzot dalību "play-off".

"Ņemot vērā neatrisinātas problēmas/simptomus, kas radās pēc martā piedzīvotā smadzeņu satricinājumu, Riks Nešs ir spiests pārtraukt hokejista gaitas. Pēc mediķu ieteikuma risks iegūt papildu smadzeņu traumas ir pārāk liels. Riks vēlas pateikties visiem, kuri viņu atbalstījuši šajā grūtajā laikā," teikts aģentūras paziņojumā.

Vasarā Nešam bija vairāki piedāvājumi no citām komandā, bet vēl oktobrī viņš pauda cerību, ka atgriezīsies laukumā.

Nešu 2002.gada NHL draftā ar pirmo numuru izraudzījās Kolumbusas "Blue Jackets" komanda, kurā viņš pavadīja savas deviņas pirmās sezonas planētā spēcīgākā līgā, kļūstot par vienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju.

No 2012.gada līdz iepriekšējās sezonas vidum viņš spēlēja Ņujorkas "Rangers" rindās, bet pērn februāri papildināja "Bruins" sastāvu. NHL lokautu laikā Nešs divas sezonas pavadīja Šveices komandā "Davos".

Nešs 1060 NHL spēlēs guva 437 vārtus un veica 368 rezultatīvas piespēles.

Nešs 2010. un 2014.gadā palīdzēja Kanādas izlasei izcīnīto olimpisko spēļu zelta medaļas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu