Dairis Bertāns neglābj Milānas komandu no zaudējuma Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: La Presse/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas 18.kārtas spēlē, bet neglāba Itālijas čempioni Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandu no zaudējuma.

Milānas vienība izbraukumā ar rezultātu 87:93 (22:23, 23:30, 23:24, 19:16) piekāpās Vācijas čempionei Minhenes "Bayern".

Bertāns šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no trim divpunktu metieniem, savus abus tālmetienus un vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, četras reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, iekrādams septiņus efektivitātes koeficienta punktus. Bertāns bija viens no pieciem viesu spēlētājiem, kuri tika pie četrām piezīmēm.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija amerikānis Maiks Džeimss, bet 18 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija lietuviešu centra spēlētājam Artūram Gudaitim.

Uzvarētājiem pa 18 punktiem sameta Maodo Lo un serbs Nihads Džedovičs.

Savukārt Anžejs Pasečņiks piektdien guva četrus punktus spēlē, kurā viņa pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" viesos ar rezultātu 66:83 (23:16, 19:23, 9:16, 15:28) piekāpās citai Spānijas komandai Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kuras pieteikumā bija 18 gadus vecais Artūrs Kurucs.

Pasečņiks šajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un abus divus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas bumbas, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi, tikdams pie sešiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Herbalife" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija čehu centra spēlētājs Ondržejs Balvīns, bet pretiniekiem 24 punktus iemeta brazīlietis Marselinju Huertašs, kamēr 20 punkti bija francūzim Vensānam Puarjē.

Tikmēr Žanis Peiners piektdien guva divus punktus, viņa pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka Tekfen" viesos ar rezultātu 74:75 (14:16, 28:20, 11:20, 21:17) piekāpās Adrijas līgas čempionei Podgoricas "Budučnost VOLI" no Melnkalnes.

Peiners šajā mačā nospēlēja 12 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva četras kļūdas, divas reizes pārkāpa noteikumus un efektivitātē tika pie negatīva rādītāja -2.

Stambulas komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija amerikāņu aizsargs Tonijs Duglass, bet uzvarētājiem 18 punktus guva Francijas basketbolists Edvīns Džeksons.

Citā mačā uz rezervistu soliņa palika Rolands Šmits, kura pārstāvētā Barselonas "Lassa" svinēja piekto uzvaru pēc kārtas, savā laukumā ar rezultātu 79:68 (17:13, 20:23, 19:16, 23:16) pārspējot Grieķijas čempioni Atēnu "Panathinaikos Opap".

"Lassa" rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija francūzis Tomā Ertels, bet 14 punktus guva viņa tautietis Kevins Serafins. Viesiem 17 punktus guva Jannis Papapetru.

Tikmēr negaidītu zaudējumu cieta viena no Eirolīgas vadošajām komandām Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar rezultātu 76:93 (24:22, 17:24, 21:18, 14:29) piekāpās Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi FOX".

Maskaviešiem pa 16 punktiem guva francūzis Nando de Kolo un amerikānis Vils Klaibērns, bet viesiem 15 punktus iemeta Jovels Zūsmans.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" ceturtdien izbraukumā ar rezultātu 78:94 bez lieliem variantiem piekāpās pašreizējai turnīra čempionei Madrides "Real" no Spānijas. Strēlnieks šajā mačā guva četrus punktus, bet Timma iemeta trīs punktus.

Tikmēr pie drošas uzvaras ceturtdien tika ULEB Eirolīgas kopvērtējuma līdere Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas, kas savā laukumā ar rezultātu 78:61 pārspēja Lietuvas flagmani Kauņas "Žalgiris". Pie panākuma ceturtdien tika arī cita Stambulas vienība "Anadolu Efes", kas savā skatītāju priekšā ar 81:72 uzvarēja Maskavas apgabala "Himki".

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 16 uzvarām 18 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 15 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 13 uzvarām ir Maskavas CSKA. Aiz pirmā trijnieka ar 12 panākumiem 18 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", kamēr Pirejas "Olympiakos" un Barslonas "Lassa" ar 11 uzvarām noslēdz pirmo sešinieku.

Tikmēr deviņi panākumi ir Minhenes "Bayern" kontā, bet pa astoņām uzvarām guvušas Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Atēnu "Panathinaikos Opap" un Vitorijas "Kirolbet Baskonia" vienības.

Savukārt Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu