Eksplozijā beķerejā Parīzes centrā trīs bojā gājušie (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Parīzē nograndis sprādziens
Parīzē nograndis sprādziens Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Sestdienas rītā gāzes noplūdes izraisīts spēcīgs sprādziens nodarījis nopietnus postījumus maiznīcai Parīzes centrā, ievainojot 47 cilvēkus, bet gājuši bojā divi ugunsdzēsēji, paziņoja iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs. Vēlāk no Spānijas vēstniecības saņemta informācija, ka bojā gājušo vidū ir arī kāda spāņu tūriste, kas mirusi no gūtajām traumām jau pēc ievietošanas slimnīcā.

Ministrs sākotnēji paziņoja, ka gājuši bojā četri cilvēki, taču Francijas policija vēlāk precizēja viņa sniegto informāciju, norādot, ka gājuši bojā divi cilvēki - divi ugunsdzēsēji. Kastanērs atzina, ka sniedzis neprecīzu informāciju par upuru skaitu.

Kastanērs pavēstīja, ka pēc sprādziena desmit cilvēki atrodas kritiskā stāvoklī un vēl 37 guvuši vieglākus ievainojumus.

Kastanērs arī pateicās glābējiem, kuri izglābuši ugunsdzēsēju, kurš divarpus stundas bija aprakts zem gruvešiem.

Pēc sprādziena maiznīcā ap plkst.9 Parīzes 9.rajonā, kas ir dzīvojamais un iepirkšanās rajons, izcēlās ugunsgrēks, cīņai ar kuru tika mobilizēti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

Tviterī izliktajos attēlos redzama gruvešu noklāta iela un sprādzienā cietusi ēkas apakšējā daļa, no kuras šaujas liesmas un dūmi. Bojātas arī tuvumā novietotās automašīnas, kā arī izsisti blakus esošo māju logi.

Ugunsdzēsēji pa trepēm evakuējuši vairākus cilvēkus no sprādzienā cietušās mājas.

Policija slēdza ielas Operas teātra priekšā, kur nolaidās divi helikopteri cietušo evakuēšanai.

Foto: @AhronYoung

“Es joprojām esmu šokā”, medijiem atklāj kāds garāmgājējs, kurš stāsta, ka vispirms viņam no lielā trokšņa aizkritušas ausis, bet pēc tam bijusi redzama liela “uguns bumba”. Vairāku simtu metru rādiusā ap notikuma vietu ēkām ar trieciena vilni ir izsisti logu stikli. Sprādziena brīdī vairāki cilvēki brokastoja uz ielas pie beķerejas un arī tās iekšienē.

Tviterī izliktajos attēlos redzama gruvešu noklāta iela un sprādzienā cietusi ēkas apakšējā daļa, no kuras šaujas liesmas un dūmi. Bojātas arī tuvumā novietotās automašīnas, kā arī izsisti blakus esošo māju logi.

Daži no cietušajiem ir ugunsdzēsēji, kuri bija ieradušies notikuma vietā jau pirms sprādziena, atbildot uz izsaukumu par gāzes noplūdi.

Notikuma vietu apmeklējuši premjerministrs Eduārs Filips un iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

No tuvējām viesnīcām evakuēti vairāki desmiti tūristu.

Varasiestādes Parīzē sestdien ir paaugstinātā gatavībā, jo paredzētas kārtējās "dzelteno vestu" demonstrācijas.

Visā pilsētā izvietoti aptuveni 5000 policisti.

VIDEO: Parīzes centrālo daļu sestdien satricina spēcīga eksplozija

Sprādziens noticis Rue de Trévise un Rue Saint-Cécile stūrī, Parīzes vecpilsētas devītajā rajonā, kas taisnā līnijā atrodas tikai viena kilometra attālumā no Parīzes operas. Eksplozijas vietai tiešā tuvumā atrodas viesnīca, no kuras evakuēti vairāki desmiti cilvēku. Viesnīcas logiem ar trieciena vilni ir izsisti praktiski visi stikli.

Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu