Par greizsirdības lēkmē pastrādātu slepkavību piespriež četrus gadus aiz restēm (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vidzemes rajona tiesa Limbažos piespriedusi četrus gadus ilgu ieslodzījumu kādam vīrietim, kurš greizsirdības motīvu vadīts izdarīja tīšus smagus miesas bojājumus, kuru rezultātā iestājās viņa partneres nāve, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Tajā skaidrots, ka vīrietis, būdams alkohola reibumā, vismaz trīs reizes iesita savai dzīvesbiedrei, tostarp vismaz divi no sitieniem tika veikti pa galvu. Nepilnus trīs mēnešus vēlāk sieviete slimnīcā nomira. Spriedumā norādīts, ka starp sievietes nāvi un vīrieša vardarbīgo rīcību ir redzama tieša cēloņsakarība.

Vīrietis savu vainu tiesā pilnīgi atzina un nožēloja izdarīto. Tāpat no vīrieša tika piedzīti 2150 eiro, kas tika izmaksāti kā valsts kompensācija cietušajiem.

Spriedumā skaidrots, ka nosakot sodu apsūdzētajam, tika ņemts vērā, ka viņš ir atzinies noziegumā, to nožēlo un ir daļēji atlīdzinājis mantisko kaitējumu. Tiesa arī norādīja, ka, atbilstoši Krimināllikumam, nozieguma izdarīšana reibumā stāvoklī ir vainu pastiprinošs apstāklis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu