Politiķi vēlas samazināt nelegālo Krievijas TV satelītu izplatību Latvijā (43)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Jaunās Vienotības" valdes loceklis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās), apvienības "Jaunā Vienotība" valdes loceklis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns piedalās sanāksmē, kurā tiekas četri politiskie spēki, kuri iecerējuši veidot jaunās valdības kodolu, - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un apvienība "Attīstībai/Par!".
"Jaunās Vienotības" valdes loceklis, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (no kreisās), apvienības "Jaunā Vienotība" valdes loceklis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns piedalās sanāksmē, kurā tiekas četri politiskie spēki, kuri iecerējuši veidot jaunās valdības kodolu, - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un apvienība "Attīstībai/Par!". Foto: Paula Čurkste/LETA

Topošās valdības politiķi ir apņēmušies samazināt nelegālo Krievijas TV satelītu izplatību Latvijā, liecina rīcībā esošās ministru amata kandidātu vadītajās darba grupās apkopotās idejas valdības deklarācijai.

Priekšlikumus valdības deklarācijai vēl vērtēs Finanšu ministrija, jo starp tiem ir arī daudzi finansiāli ietilpīgi pasākumi. Līdz ar to paredzams, ka deklarācijas melnraksts būs gatavs nākamnedēļ.

Deklarācijas projekta sadaļā par vides aizsardzības un reģionālās attīstības jomā veicamajiem darbiem iekļauta ideja par informācijas tehnoloģijas jomas speciālistu skaita pieaugumu, ko plānots panākt, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju izveidojot atbilstošu programmu.

Tāpat topošās valdības politiķi plāno panākt nelegālo televīzijas izplatītāju samazinājumu par vismaz 50% līdz 2022.gada beigām. Ieviešot grozījumus "Aizsargāta pakalpojuma likumā", radikāli iecerēts samazināt arī nelegālo Krievijas satelītu izplatību Latvijā.

Deklarācijas projekta sadaļā par e-pārvaldi, publiskajiem un elektroniskajiem pakalpojumiem ietvertas arī ieceres ieviest datu atvērtības principu. Politiķi cer, ka datu atvērtība atļaus privātajam sektoram, savstarpēji un ar valsti konkurējot, veidot ērtākus publiskos pakalpojumus.

Tāpat plānots turpināt darbu pie valsts un pašvaldību pārvaldes procesu digitalizēšanas un modernizēšanas, tai skaitā, virzot vienotu valsts digitālo pakalpojumu atbalsta centra modeli, kas celtu pakalpojumu kvalitāti.

Iecerēts arī turpināt attīstīt vienas pieturas aģentūru pakalpojumu saņemšanu gan klātienē, gan digitāli, sekmēt iestāžu sadarbību tiešsaistē, atbalstīt IT nozares jaunuzņēmumus, kas piedāvā tirgus produktu Eiropas Savienības vai globālā līmenī, kā arī popularizēt esošos e-pakalpojumus, radikāli paplašinot to kopējo lietojumu.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt "Jaunās Vienotības" politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu