Pērn būtiski sarukusi bērnu adopcija Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas ģimeņu atbalsta centrā "Dūja" notiek bērnus uzņemošo ģimeņu informēšanas kampaņas "Radi ģimeni" atklāšanas pasākums .
Rīgas ģimeņu atbalsta centrā "Dūja" notiek bērnus uzņemošo ģimeņu informēšanas kampaņas "Radi ģimeni" atklāšanas pasākums . Foto: Evija Trifanova/LETA

Pērn kopumā Latvijā adoptēts 151 bērns, kas ir par 44 bērniem jeb vairāk nekā piektdaļu mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Labklājības ministrijas (LM) apkopotā informācija.

No pērn adoptētajiem bērniem 49 bērni tika adoptēti uz ārzemēm, kas ir par 19 bērniem mazāk, savukārt Latvijas iedzīvotāji adoptējuši par 25 bērniem mazāk jeb 102 bērnus.

Arī pērn Latvijas iedzīvotāji izvēlējušies adoptēt gados jaunākus bērnus, jo 93 no 102 adoptētajiem bērniem ir vecumā līdz desmit gadiem, bet tikai deviņi - no desmit līdz 18 gadiem.

Savukārt uz ārvalstīm adoptēti 32 bērni no desmit gadu vecuma, bet gandrīz uz pusi mazāk jeb 17 bērni adoptēti vecumā līdz desmit gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu