Lavīnā Austrijas Alpos gājuši bojā trīs slēpotāji no Vācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Lavīnā Austrijas Alpos gājuši bojā trīs slēpotāji no Vācijas, bet vēl viens viņu biedrs tiek uzskatīts par pazudušu, svētdien paziņojusi Forarlbergas federālās zemes policija.

Par vāciešu pazušanu sestdien ziņoja viena slēpotāja sieva. Trīs bojāgājušie tika atrasti sestdienas vakarā netālu no Lehas slēpošanas kūrvietas, bet ceturtā meklēšanu nācās pārtraukt spēcīgas snigšanas un augstas lavīnbīstamības dēļ.

Kā uzskata policija, četri draugi slēpojuši pa trasi, kas tobrīd jau bijusi slēgta. Lai gan viņiem bijis nepieciešamais drošības aprīkojums un viņu gaisa spilveni piepūtušies, tomēr slēpotājus tas nav paglābis un lavīna viņiem izrādījusies liktenīga.

Jau ziņots, ka Alpos atsākusies ļoti stipra snigšana, un no svētdienas līdz otrdienai vietām prognozēts pusotrs metrs svaiga sniega, tādēļ daļā Austrijas, Šveices un Vācijas Alpu sinoptiķi izsludinājuši sarkano - augstākās pakāpes - brīdinājumu.

Meteoroloģijas dienesti informē, ka vietām - īpaši Austrijas Alpos - jau izveidojusies dziļākā sniega sega teju simts gadu laikā, dažviet kalnos tās biezums pārsniedz trīs metrus un kupenas ir vēl dziļākas. Lavīnu risks, kas jau tā ir augsts, tuvākajās dienās kļūs kritisks.

Sestdien, kad snigšana uz neilgu laiku bija mitējusies, Vācijas dienvidos un Austrijā tika intensīvi tīrīti autoceļi un ēku jumti.

Vācijā Bodenezera tuvumā vilcieni starp Minheni un Landavu kursē palēninātā ātrumā, jo pastāv iespēja, ka koki zem sniega svara var nogāzties uz sliedēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu