Pirmdien snigs un puteņos; atmosfēras spiediens - zemākais pēdējo gadu laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dziļa ziema
Dziļa ziema Foto: AFP/AP/EPA/ScanPix

Pirmdien Latvijā snigs, vietām vēl nedaudz līs, un, pastiprinoties vējam, valsts rietumu un centrālajā daļā arī puteņos, prognozē sinoptiķi.

Ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10-15 metru sekundē, piekrastē - 15-20 metru sekundē. Valsts austrumos pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, ko nomainīs rietumu vējš.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +1..-2 grādi. Pēcpusdienā un vakarā, sākot no valsts rietumiem, nokrišņu un mākoņu kļūs mazāk, ceļi pastiprināti apledos.

Rīgā gaidāms slapjš sniegs, to nomainīs sniegputenis, jo ziemeļrietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 16-18 metriem sekundē un gaisa temperatūra lēnām sāks pazemināties.

Laikapstākļus nosaka dziļš ciklons, tā ietekmē atmosfēras spiediens Latvijā noslīdējis līdz zemākajai atzīmei pēdējo gadu laikā - 728-731 dzīvsudraba staba milimetram jūras līmenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu