"Huawei" atlaidis Polijā aizdomās par spiegošanu aizturēto darbinieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma uzņēmums "Huawei" Polijā pieņēmis lēmumu atbrīvot no amata savu darbinieku Vanu Veidzjinu, kas aizvadītajā nedēļā tika aizturēts aizdomās par spiegošanu, informē "Huawei" pārstāvji.

"Minētās personas darbībām nav nekāda saistība ar uzņēmuma politiku. Lēmums par darbinieka atbrīvošanu no amata ticis pieņemts, pamatojoties uz uzņēmuma darba līguma noteikumiem, kuri paredz darbinieka atbrīvošanu neslavas celšanas uzņēmumam gadījumā," norāda "Huawei".

"Uzņēmums "Huawei" stingri ievēro visus spēkā esošos likumus un regulējumus valstīs, kurās tas darbojas. Uzņēmuma politika paredz stingru likumdošanas ievērošanu arī katram "Huawei" darbiniekam, atbilstoši valstij, kurā tie darbojas," piebilsts "Huawei" paziņojumā.

Polijas mediji vēstīja, ka šajā valstī pagājušajā nedēļā aizdomās par spiegošanu tika aizturēts "Huawei" darbinieks, Ķīnas pilsonis Vans Veidzjins. Viņš bija atbildīgs par pārdošanu sabiedriskā sektora klientiem.

ASV un vairākas citas valstis ierobežojušas "Huawei" ražojumu lietošanu, galvenokārt telekomunikāciju infrastruktūrā, norādot ka šis uzņēmums ir tuvs Ķīnas valdībai un tā ražojumi var tikt izmantoti nesankcionētai informācijas iegūšanai. "Huawei" noraida šādas apsūdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu