Roma un katoļu baznīca saiet ragos: kam pienākas ik gadu Trevi strūklakā samestie €1,5 miljoni? (7)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Dodoties uz Trevi strūklaku - vienu no slavenākajiem apskates objektiem Romā -, daudzi tūristi sagatavo monētu, ko tajā iemest. Ik gadu no strūklakas tiek izceltas monētas apmēram 1,5 miljonu eiro vērtībā, kas tagad izraisījušas  strīdu starp Romas pašvaldību un katoļu baznīcu, vēsta raidorganizācija BBC.

Monētas līdz šim tika atdotas Romas Katoļu baznīcai, lai tā ar populārajā tūrisma objektā samesto naudu varētu palīdzēt trūkumcietējiem. Taču Romas mērs Virdžīnija Radži uzskata, ka vērienīgo summu vajadzētu novirzīt pilsētas nolaistās infrastruktūras atjaunošanai.

Katoļu labdarības organizācija "Caritas" norāda, ka ienākumu avota zaudēšana nāks par sliktu pilsētas trūcīgākajiem iedzīvotājiem.

Romas Katoļu baznīcas laikraksts "Avvenire" nedēļas nogalē publicēja rakstu "Trūcīgākajiem atņem naudu", kurā tika kritizēta Radži ideja.

Pašvaldība apstiprinājusi izmaiņas, un plānots, ka tās stāsies spēkā aprīlī. Taču daudzi itāļi sociālajos tīklos aicinājuši pārskatīt šo lēmumu.

Populistisko Pieczvaigžņu kustību (M5S) pārstāvošā Radži par Romas mēru kļuva 2016.gadā. Nespējot atrisināt pilsētas daudzās problēmas, viņas popularitāte ir kritusies.

Gandrīz 300 gadus veco Trevi strūklaku katru gadu apmeklē miljoniem tūristu. Tradīciju iemest strūklakā monētu aizsāka 1954.gada romantiskā komēdija "Three Coins in the Fountain" ("Trīs monētas strūklakā").

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu