“Kamergalerija” piedāvā izstādi “Somijas pūču mežs”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Antti Kurvinen darbs
Antti Kurvinen darbs Foto: publicitātes

14. janvārī Kamergalerijā, kas atrodas 11. novembra krastmala 35, Mākslinieku nama 5. stāvā, atklās somu mākslinieku Terhi Ekebom un Antti Kurvinen izstādi "Somijas pūču mežs", informē biedrības “Grafikas kamera” valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa.

Izstādes noslēguma pasākums - 2019. gada 28. janvārī pl. 19.00

Izstādē skatāmi divu somu mākslinieku darbi. Abi mākslinieki - Terhi Ekebom un Antti Kurvinen - pieder komiksu mākslinieku apvienībai. Komikss kā demokrātiska un vitāla mākslas forma apliecina izteiksmes brīvību, humoru un kopj grafisko valodu. Komiksu mākslinieku apvienība "Kutu Kuti" izveidota Somijā un aktīvi darbojas kopš 2005. gada, lai popularizētu komiksus kā patstāvīgu mākslas formu. "Kutu Kuti" mākslinieku izstādes arī iepriekš notikušas Latvijā, tajā skaitā starptautiskā grafikas festivāla Printmaking IN ietvaros Rīgā, kur 2018. gada vasarā tika eksponēti Kurvinena darbi. Savukārt mākslinieces Terhi Ekebom darbu cikls Rīgā tiks eksponēts pirmo reizi.

Izstādes nosaukums atvasināts no mākslinieces Terhi Ekebom sietspiedes darbu cikla “Pūču mežs”. Tas veidots pēc cilpas jeb tapešu principa - darbu malas savienojot horizontālās vai vertikālās līnijās, nepārtrūkst tā grafiskais raksts līdz ar to var veidot teju bezgalīgu atkārtojumu un turpinājumu. Mākslinieka Antti Kurvinen darbu zīmējums veidots kā ornamentāls raksts, kas ietver arī slēptu vēstījumu. Daži grafiski risinātie portreti nodrukāti uz auduma.

Terhi Ekebom darbu cikls “Pūču mežs”
Terhi Ekebom darbu cikls “Pūču mežs” Foto: publicitātes

Divu nedēļu garā izstāde noslēgsies ar muzikālu pasākumu, kurā uzstāsies “Labais dāma”. Noslēguma pasākums notiks 2019. gada 28. janvārī plkst. 19.

“Labais dāma” ir eksperimentālās elektroniskās mūzikas projekts no Rīgas un pasaules, kas savā mūzikā cenšas paturēt pēc iespējas vairāk jēlās visuma informācijas.

"Kutu Kuti" mākslinieku izstāde "Somijas pūču mežs" skatāma “Kamergalerijā” no 2018. gada 14. līdz 28. janvārim katru dienu no 12 līdz 18.

“Kamergalerija” ir izstāžu platforma, kurā galvenā loma pieder grafikai. Tā atrodas 11. novembra krastmalā 35, Mākslinieku nama 5. stāvā, 81. telpā. Ieeja bez maksas. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu