Marejs karjeras, iespējams, pēdējā mačā zaudē "Australian Open" pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Endijs Marejs
Endijs Marejs Foto: AFP/SCANPIX

Slavenais britu tenisists Endijs Marejs, iespējams, savā karjeras pēdējā mačā pirmdien piedzīvoja zaudējumu sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - pirmajā kārtā.

Vien pasaules ranga 229.vietā esošais Marejs vairāk nekā četras stundas ilgā pirmās kārtas mačā ar rezultātu 4-6, 4-6, 7-6 (7:5), 7-6 (7:4), 2-6 piekāpās spānim Roverto Bautistam-Agutam, kurš ir planētas 24.numurs.

Marejs šajā mačā atspēlējās no divu setu deficīta, tomēr izšķirošajā - piektajā - setā manāmi pagurušajam spēlētājam neatradās daudz pretargumentu pretinieka demonstrētajam sniegumam.

31 gadu vecais Marejs, kurš jau pāris gadus cīnās ar veselības likstām, šosezon grasās noslēgt savu panākumiem bagāto karjeru. Viņš to labprāt izdarītu Vimbldonas čempionātā, tomēr sportists nezina, vai spēs līdz tam vispār izturēt. Tāpēc Austrālijas atklātais čempionāts, iespējams, viņam bija pēdējais turnīrs karjerā.

Marejs 2013.gadā kļuva par pirmo britu tenisistu 77 gadu laikā, kurš uzvarējis Vimbldonā, turklāt viņš kopā ar šveicieti Rodžeru Federeru, serbu Novaku Džokoviču un spāni Rafaelu Nadalu veidoja tā saukto "lielo četrinieku", kas ilgu laiku bija nopietnākais spēks pasaules tūrē.

Savas karjeras laikā Marejs prestižajā Vimbldonas čempionātā ir uzvarējis divreiz - 2013. un 2016.gadā, bet 2012.gadā viņš bija labākais arī ASV atklātajā čempionātā. Ar šiem "Grand Slam" tituliem viņš savas karjeras laikā kopumā izcīnījis 45 ATP titulus.

Tiesa, pēdējos gados Marejs nav spējis izcelties ar labiem rezultātiem, turklāt traumas dēļ viņš bieži bijis dīkstāvē. No 2016.gada novembra līdz 2017.gada augustam brits bija pasaules pirmā rakete, bet pēc tam sākās lejupslīde, kas saistīta ar gurna traumu.

Marejs ir arī 2012. un 2016.gada olimpisko spēļu čempions vīriešu vienspēlēs, kā arī kopā ar Lielbritānijas izlasi 2015.gadā uzvarēja Deivisa kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu