Rīgā tikušies Baltijas valstu futbola federāciju prezidenti

LFF
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aivars Pohlaks (Aivar Pohlak), Kaspars Gorkšs, Toms Danilēvičs (Tomas Danilevičius)
Aivars Pohlaks (Aivar Pohlak), Kaspars Gorkšs, Toms Danilēvičs (Tomas Danilevičius) Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Pagājušās nedēļas izskaņā Rīgā satikās un par kopīgām iniciatīvām Baltijas reģiona futbola attīstībā diskutēja visu trīs Baltijas valstu futbola federāciju prezidenti - Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs, Lietuvas Futbola federācijas prezidents Toms Danilēvičs (Tomas Danilevičius) un Igaunijas Futbola asociācijas prezidents Aivars Pohlaks (Aivar Pohlak), informē LFF.

Iepriekš pērnā gada augustā trīs Baltijas valstu futbola federāciju vadītāji vienojās izveidot stratēģiskās attīstības paneli, kura sastāvu veido katras federācijas augstākās vadības pārstāvji, kopīgi diskutējot par reģionam aktuālām tēmām un meklējot risinājumus virzītajiem jautājumiem. Šī bija pirmā paneļa tikšanās reize, kas norisinājās Latvijā.

Notikušajā sanāksmē tika plaši diskutēts par februāra sākumā Romā gaidāmo Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) kongresu, kurā notiks UEFA prezidenta, UEFA izpildkomitejas un Eiropas pārstāvju Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) padomē vēlēšanas.

Baltijas valstu federāciju prezidenti diskutēja par reģiona kopīgo redzējumu uz vēlēšanu kandidātu piedāvātajām programmām, risinājumiem un jaunievedumiem. Tāpat tika aplūkotas FIFA paustās nākotnes iniciatīvas saistībā ar jaunu nacionālo izlašu sacensību ieviešanu, pozicionējot Baltijas valstu kopējo nostāju.

Līdzīgi kā iepriekšējās paneļa tikšanās reizēs, arī šoreiz liela uzmanība tika pievērsta spēļu rezultātu ietekmēšanas apkarošanai futbolā. Federāciju vadības pārstāvji dalījās savā pieredzē un veiktajos soļos godīgas spēles principu uzraudzīšanā un diskutēja par mehānismiem, kā Baltijas reģionā veicināt vēl efektīvāku šī segmenta pārraudzību.

Tāpat tikšanās reizē tika apspriestas sieviešu futbola attīstības iespējas Baltijā, īpaši pieskaroties Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) jaunajai sezonai un turnīra attīstībai, kā arī kopējai sieviešu futbola lomai un nozīmīgumam Baltijas reģionā.

"Baltijas reģions Eiropas futbola kontekstā ir ļoti vienots, jo bieži vien tā valstis saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem, vietējo specifiku un radniecīgu izpratni par futbola attīstību. Šādās tikšanās reizēs tikai spēcinās trīs valstu kopīgais futbola izaugsmes gars, jo paši sev dodam iespēju mācīties vienam no otra un pavērt plašākas durvis uz nākotnes projektiem un iniciatīvām, kas visam Baltijas reģiona futbolam sniegs jūtamu pievienoto vērtību. Šīs tikšanās reizes ir apliecinājušas, ka, izdiskutējot mūs visus saistošos jautājumus, varam virzīties uz priekšu kā kopīgs spēks, kas izceļas uz Eiropas futbola kartes ar savu nostāju, vēlmi sadarboties un gribu aizstāvēt futbola intereses mūsu reģionā," pauž LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Arī nākamā paneļa tikšanās 9. maijā paredzēta Latvijā, kad viens no galvenajiem diskusiju punktiem būs Baltijas kausa izcīņas attīstības perspektīvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu