Latvijā nonācis jaunais Audi Q3

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Audi Q3
Audi Q3 Foto: Publicitātes foto

No janvāra arī Latvijā ir pieejams jaunais Audi Q3. Tas ieguvis svaigu izskatu un aprīkojumu, kā arī paaudzies izmēros.

Svaigs dizains, ietilpīgāks salons

Pateicoties priekšējās radiatora restes astoņstūra dizainam, jaunajam Audi Q3 ieguvis sportiskāku izskatu. Jaunā modeļa kontūras radītas, iedvesmojoties no Audi quattro DNS, automobili vizuāli padarot vēl platāku. Salīdzinot ar priekšgājēju, automobilis ir kļuvis arī lielāks. Jaunais Audi Q3 ir 4,4 metrus garš, 1,8 metrus plats un 1,5 metrus augsts. Riteņu garenbāze, kas pagarināta par 7,7 centimetriem, nodrošina papildu ietilpību. Aizmugurējos sēdekļus iespējams bīdīt uz priekšu un uz aizmuguri par 15 centimetriem. Atkarībā no aizmugurējo sēdekļu un atzveltņu pozīcijas, bagāžas nodalījuma ietilpība ir no 530 līdz 1525 litriem.

Jauns vadības koncepts

Vadības centrālais elements ir MMI skārienjūtīgais ekrāns, un Audi ir atteicies arī no analogā mērinstrumentu paneļa. Arī standarta komplektācijā pieejama pilnībā digitāla vadītāja informācijas sistēma ar 10,25 collu ekrānu, ko autovadītājs kontrolē, izmantojot daudzfunkcionālo stūri.

Palīgsistēmas, kas atvieglo ikdienu

Audi Q3 augstākā līmeņa informācijas un izklaides sistēma piedāvā tādas pašas tehniskās funkcijas kā augstāku segmentu automobiļos. Tās datu pārraides modulis atbalsta LTE Advanced standartu ar integrētu Wi-Fi punktu pasažieru viedierīcēm. Audi Phone Box savieno autovadītāja viedtelefonu ar automobiļa antenu un induktīvi uzlādē telefonu. Izmantojot 15 skaļruņus, Bang & Olufsen premium skaņas sistēma nodrošina trīsdimensionālu audio baudījumu.

Foto: Publicitātes foto

Lai autovadītājam nodrošinātu vēl ērtāku braukšanu un drošākus ceļa apstākļus, Audi piedāvā trīs priekšējo gaismu versijas, tai skaitā Matrix LED adaptīvās tālās gaismas. Modelim pieejama arī adaptīvā kruīza kontrole, kas ir asistentu sistēmas centrālais elements. Tā apvieno Adaptive Speed Assist, Traffic Jam Assist un Active Lane Assist sistēmu funkcijas. Ar asistentu sistēmas palīdzību autovadītājam tiek nodrošināta lielāka kontrole pār automobili, būtiski uzlabojot ērtības garos braucienos.

Foto: Publicitātes foto

Pateicoties četrām 360 grādu kamerām, Audi Q3 atvieglo arī manevrēšanu. Lielajā ekrānā tiek uzrādīta SUV apkārtne, līdz ar to autovadītājam ir ievērojami vieglāk izsekot Park Assist sistēmas veiktajiem manevriem. Ja autovadītājs vēlas izbraukt no paralēlās stāvvietas vai šauras iebrauktuves, tiek aktivizēta Cross Traffic Assist sistēma. Savukārt, lai izvairītos no aklās zonas radītās bīstamības, Lane Change Warning sistēma uzrauga aklo zonu un nepieciešamības gadījumā reaģē. Ja sistēma konstatē transportlīdzekli, kas atrodas aklajā punktā vai ātri tuvojas no aizmugures, attiecīgajā ārējā atpakaļskata spogulī iedegas brīdinājuma signāls.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais Q3 pieejams ar benzīna un dīzeļdzinējiem, kas attīsta no 150 ZS līdz 230 ZS. 

Audi dīleru centros Moller Auto Rīga un Moller Auto Lidosta un Q3 sākumcena ir 32 900 eiro.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu