Kopš oktobra aukstums prasījis 19 cilvēku dzīvības (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

No 1.oktobra līdz 10.janvārim Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā (VTMEC) nogādāti 19 miruši cilvēki, kuru nāves cēlonis bijusi ķermeņa atdzišana.

Kopumā pagaidām aukstums prasījis 16 vīriešu un trīs sieviešu dzīvības. Vecākā no nosalušajiem ir kāda 80 gadus veca sieviete Latgalē. Viņa alkoholu nebija lietojusi.

Jaunākais cilvēks, kura nāve iestājusies no ķermeņa atdzišanas, ir kāda 21 gadus veca sieviete Kurzemē. Viņai alkohola koncentrācija asinīs bija 2,61 promile. Latgalē no ķermeņa atdzišanas bojā gājis arī 36 gadus vecs vīrietis.

Pagaidām vislielākā alkohola koncentrācija asinīs reģistrēta kādam 45 gadus vecam vīrietim, kurš atrasts Vidzemē. Viņa alkohola koncentrācija asinīs bija 3,54 promiles. Kopumā no visiem mirušajiem septiņi cilvēki bija alkohola reibumā, bet par astoņiem cilvēkiem vēl nav saņemti rezultāti.

Kā informēja VTMEC, seši no mirušajiem atrasti uz ielas, trīs - telpās, bet desmit - citur. Visvairāk jeb 11 mirušie atrasti Latgalē. Tikmēr Vidzemē atrasti trīs cilvēki, pa diviem - Rīgas reģionā un Kurzemē, bet viens mirušais atrasts arī Zemgalē.

Pērn no 1.oktobra līdz 15.janvārim VTMEC nogādāti 35 miruši cilvēki, kuru nāves cēlonis bijusi ķermeņa atdzišana - aukstums prasīja 26 vīriešu un deviņu sieviešu dzīvības.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu