Neredzīgs autovadītājs ar Honda NSX sasniedz 244 km/h

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Turcijā aklam autovadītājam pie Honda NSX stūres izdevies sasniegt 244 km/h ātrumu. Neparasto sasniegumu viņš īstenojis uz lidlauka skrejceļa.

Traukties ar auto galvu reibinošā ātrumā bija 40 gadus vecā psihologa Leventa Karadola sapnis, kaut arī slimības dēļ viņš jau septiņu gadu vecumā zaudēja redzi.

Vēlēšanos viņam palīdzēja piepildīt tīmekļa izdevuma Motor1.com Turcijas nodaļa, kad Karadols komentāru sadaļā pie viena no auto apskatiem, ko Motor1 izvieto YouTube, bija atklājis kvēlo vēlēšanos piedalīties testa braucienos. Un tā soli pa solim Karadols nonāca testu poligonā, kur Motor1 pārstāvji viņam ļāva sēsties pie Honda NSX stūres. Ar auto, kas, pēc Motor.ru informācijas, Turcijas tirgū maksā ap miljonu ASV dolāru, neredzīgais psihologs sasniedza 244 km/h.

Lai gan ātrums neredzīgam cilvēkam ir neticami liels, līdz pasaules rekordam ir tālu. Tas aizvien pieder beļģim Likam Kostermansam, kurš 2008.gadā ar Lamborghini Gallardo spēja sasniegt 308,78 km/h. 

>>Sirms vīrs ar 15 gadus vecu motociklu uzstāda pasaules ātruma rekordu

Ātrākais neredzīgais motobraucējs ir austrālietis Bens Feltens. Viņš ar Kawasaki Ninja ZX-10R maksimāli attīstīja 269 km/h. Ātrākais neredzīgais cilvēks uz ūdens savukārt ir brits Maiks Ņūmens, kurš ar sacīkšu laivu traucās ar 150 kilometriem stundā.

>>Šādas dragreisa sacensības tu nekad nebūsi redzējis

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu