Infografika: Anastasija Sevastova - Mona Bartela

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova otrdien Melburnā aizvadīs sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra Austrālijas atklātā čempionāta ("Australian Open") pirmās kārtas maču pret Vācijas pārstāvi Monu Bartelu. Cīņa notiks uz 20. korta, kas būs dienas otrā spēle šajā laukumā, līdz ar to mača sākums paredzēts ne agrāk par plkst. 4.00 pēc Latvijas laika.

Sevastova WTA rangā ieņem 12.vietu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā izlikta ar 13.numuru. Viņas pretiniece Bartelapasaules reitingā ieņem 76.pozīciju.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēlē karjerā.

Sevastova sezonas pirmajās sacensībās sasniedza Brisbenas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālu, bet turpinājumā apstājās Sidnejas WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā.

Savukārt Bartela sezonu sāka turnīrā Oklendā, kur cieta zaudējumu otrajā kārtā.

Sevastova "Australian Open" pamatturnīrā spēlējusi piecas reizes, labāko rezultātu sasniedzot 2011.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtajai kārtai.

Bartela spēlējusi septiņos pamatturnīros, un arī viņas labākais rezultāts ir ceturtā kārta, kas tika sasniegta 2017.gadā.

Vācijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, pēdējo no tiem gūstot aizpērn Prāgā.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo amerikānieti Vitniju Osugivi, kura rangā ieņem 198.pozīciju, vai sezonas sākumā uzmirdzējušo kanādieti Bjanku Andresku, kura rangā ir 106.vietā un pirms tam pārvarēja kvalifikāciju.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Ostapenko un Sevastova šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās.

Austrālijas atklātais čempionāts ir pirmais no četriem sezonas prestižākajiem "Grand Slam" turnīriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu