"KPV LV" ir iebildumi pret ieceri veidot koalīcijas sadarbības padomi (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Atis Zakatistovs.
Atis Zakatistovs. Foto: Zane Bitere / LETA

Partijai "KPV LV" ir iebildumi pret ieceri topošās valdības partijām savu rīcību koordinēt sadarbības padomē, žurnālistiem sacīja "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Šādu priekšlikumu - koordinēt rīcību sadarbības padomē - paredzēja topošās valdības partiju sadarbības līguma melnraksta variants. Šāds risinājums pēc būtības līdzinātos līdzšinējai koalīcijas padomei, ko priekšvēlēšanu laikā "KPV LV" solīja likvidēt.

Zakatistovs žurnālistiem sacīja, ka premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) piedāvāja variantu sadarbības līgumam, par kuru partija šodien arī diskutēja. "KPV LV" pret to ir būtiski iebildumi, jo partija programmā runāja par koalīcijas padomes likvidēšanu, skaidroja politiķis.

Partneri vienojās, ka rīt "KPV LV" piedāvās savu redzējumu par sadarbības līgumu. Zakatistovs pauda, ka lēmumu pieņemšanai jānotiek Saeimā un valdībā, kam piekrītot arī topošās valdības partneri.

Kā ziņots, koalīcijas padomes likvidēšana bija viens no partijas "KPV LV" saukļiem priekšvēlēšanu laikā, taču arī Alda Gobzema (KPV LV) valdības veidošanas mēģinājuma laikā bija paredzēts līdzīgs veidojums.

Koalīcijas padome ir iknedēļas partiju sanāksme, kur tiek spriests par valdības un Saeimas darba kārtību, kā arī pieņemti citi lēmumi.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu