Itāļu galēji kreisais terorists Batisti nogādāts Romā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/alitaylor

Bijušais itāļu kreiso ekstrēmistu grupējuma "Bruņotie proletārieši par komunismu" kaujinieks Čezāre Batisti, kuru Itālija izsludinājusi meklēšanā par septiņdesmitajos gados izdarītām slepkavībām, pirmdien nogādāts Romā.

Batisti tika aizturēts sestdien Bolīvijā kopīgā Itālijas un Bolīvijas operācijā.

Viņš tika nogādāts Itālijā ar lidmašīnu. Lidostā viņu sagaidīja desmitiem policistu un Itālijas vicepremjers un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni, kas pavadīja viņu uz cietumu.

64 gadus vecajam Batisti nebija uzlikti rokudzelži.

Batisti 1979.gadā tika notiesāts par piederību nelikumīgajam kreiso teroristu grupējumam "Bruņotie proletārieši par komunismu", bet izbēga no Itālijas cietuma. 1993.gadā viņš tika aizmuguriski atzīts par vainīgu līdzdalībā četrās slepkavībās, kurās tiek vainots šis bruņotais komunistu grupējums, kas septiņdesmitajos gados darbojās Itālijā.

Batisti atzinis savu piederību grupējumam, bet noliedzis saistību ar slepkavībām.

Nepilnus 30 gadus viņš pavadīja, bēguļojot Meksikā un Francijā, bet 2004.gadā ieradās Brazīlijā, kur slepeni dzīvoja līdz aizturēšanai Riodežaneiro 2007.gadā. Pēc četriem apcietinājumā Brazīlijā pavadītiem gadiem Batisti 2011.gadā tika atbrīvots un saņēma Brazīlijas pastāvīgās uzturēšanās atļauju.

2017.gada oktobrī viņš tika aizturēts Brazīlijā pie Bolīvijas robežas pēc tam, kad Itālija lūdza Brazīlijas valdību pārskatīt lēmumu par viņa neizdošanu, kas tika pieņemts 2010.gadā bijušā Brazīlijas kreisā prezidenta Luisa Inasiu Lulas da Silvas laikā.

Pērn decembrī Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis izdeva Batisti aizturēšanas orderi, un toreizējais Brazīlijas prezidents Mišels Temers parakstīja viņa izdošanas rīkojumu. Domājams, ka drīz pēc aizturēšanas ordera izdošanas Batisti pārbēga uz Bolīviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu