"Flames" aizsargu Džordāno atzīst par aizvadītās nedēļas NHL labāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kalgari "Flames" aizsargs Marks Džordāno
Kalgari "Flames" aizsargs Marks Džordāno Foto: nhl.com

Kalgari "Flames" aizsargs Marks Džordāno atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, ziņo turnīra rīkotāji.

Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis Sentluisas "Blues" vārtsargam Džordanam Biningtonam, bet par trešo labāko spēlētāju atzīts Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Džeiks Gencels.

Džordāno aizvadītajā nedēļā četrās spēlēs guva trīs vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, kamēr "Flames" svinēja četras uzvaras. Nedēļas pirmajā mačā viņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli "Flames" uzvarā 4:3 pār Čikāgas "Blackhawks", bet nākamajā duelī viņš piekto reizi karjerā un trešo reizi sezonā veica trīs rezultatīvas piespēles, palīdzēdams Kalgari vienībai ar 5:3 pārspēt Kolorādo "Avalanche".

Turpinājumā viņš guva vienus vārtus un "Flames" ar 4:3 pārspēja Floridas "Panthers", bet nedēļas noslēdzošajā mačā Džordāno savā 800. spēlē NHL iekrāja 2+1, Kanādas vienībai ar 7:1 sagraujot Arizonas "Coyotes". Pašlaik 35 gadus vecais kanādiešu aizsargs šajā sezonā 45 spēlēs guvis deviņus vārtus un veicis 38 rezultatīvas piespēles, savā pozīcijā būdams otrs rezultatīvākais līgā. Aizvadītajā nedēļā viņš iekrāja lietderības koeficientu +7, bet šajā sezonā izcēlies ar +36, kas ir labākais rādītājs NHL.

Tikmēr Biningtons aizvadītajās nedēļā trīs spēlēs atvairīja 74 no 76 metieniem (97,4%) un vidēji ielaida 0,67 ripas, kamēr "Blues" svinēja uzvaras spēlēs, kurās kanādietis sargāja vārtus. Biningtons nedēļas pirmajā mačā atvairīja visus 45 metienus, palīdzēdams "Blues" komandai ar 3:0 pārspēt Filadelfijas "Flyers". Viņš kļuva par 35. vārtsargu līgā, kurš palicis "sausā" savā pirmajā NHL mačā, kuru uzsācis sākumsastāvā.

Nākamajās divās spēlēs Biningtons, kurš tikai šogad pa īstam debitē NHL, atvairīja 28 un 21 metienu, kamēr "Blues" ar 4:1 pārspēja Monreālas "Canadiens" un ar 3:1 guva virsroku pār Dalasas "Stars". Pašlaik 25 gadus vecais Biningtons savos sešos aizvadītajos NHL mačos vidēji ielaidis 1,61 ripu un atvairījis 93,3% metienu.

Savukārt Gencels trīs spēlēs guva piecus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kamēr "Penguins" izcīnīja divas uzvaras. Nedēļas pirmajā mačā Gencels veica rezultatīvu piespēli 5:1 uzvarā pār Floridas "Panthers", bet nākamajā duelī viņš otro reizi karjerā izcēlās ar "hat-trick", pitsburgiešiem ar 7:4 pārspējot Anaheimas "Ducks".

Nedēļas noslēdzošajā spēlē amerikānis guva vēl divus vārtus, bet "Penguins" ar 2:5 piekāpās Losandželosas "Kings". Pašlaik 24 gadus vecais Gencels šajā sezonā 45 spēlēs guvis 23 vārtus un veicis 21 rezultatīvu piespēli, bet pēdējos sešos mačos viņam ir septiņi vārti un trīs rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu