Bertāna pārstāvētā "Spurs" piekāpjas Pārkera vienībai "Hornets"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda pirmdien cieta zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē.

"Spurs" savā laukumā ar rezultātu 93:108 (24:28, 19:21, 29:27, 21:32) piekāpās Šarlotes "Hornets" komandai, kurai izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Bertāns laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā viņš guva 8 punktus (divpunktu metieni 1/1, trīspunktu metieni 2/5).

Latvijas basketbolists arī izcīnīja 6 atlēkušās bumbas, atdeva 2 rezultatīvas piespēles un bloķēja 2 pretinieku metienus.

Bertāns arī pieļāva arī 1 kļūdu un sakrāja negatīvu rādītāju -4, tātad "Spurs" iemeta par 4 punktiem mazāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Latvijas basketbolists.

"Spurs" rindās rezultatīvākais bija Lamarkuss Oldridžs, kurš guva 28 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

"Hornets" sastāvā rezultatīvu sniegumu demonstrēja Kemba Vokers, kurš guva 33 punktus.

Šis mačs bija īpašs arī ar to, ka Francijas basketbola zvaigzne Tonijs Pārkers pirmo reizi spēlēja pret savu bijušo komandu "Spurs", kurā viņš pavadīja iepriekšējās 17 sezonas.

Tonijs Pārkers un Dāvis Bertāns
Tonijs Pārkers un Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Pašlaik 36 gadus vecais Pārkers laukumā pavadīja 19 minūtes un guva 8 punktus Sanantonio laukumā.

Pārkers ar "Spurs" komandu četras reizes izcīnīja NBA čempionu titulu, turklāt 2007. gadā viņš kļuva par finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Bertāns pirmās ceturtdaļas pēdējās minūtēs nobloķēja Pārkeru un iemeta savu vienīgo metienu divu punktu vērtībā (22:28), kamēr "Spurs" pēc astoņu punktu pārsvara izsēšanas pirmo nogriezni zaudēja ar 24:28. Otrajā ceturksnī rūjienietis bija precīzs no tālienes, bet Sanantonio basketbolisti pārtraukumā devās ar sešu punktu deficītu (43:49).

Trešajā ceturtdaļā Bertāns pievienoja vēl vienu tālmetienu, palīdzēja ar pāris piespēlēm un bloķētu metienu. Mājiniekiem pēc Oldridža metiena vienubrīd izdevās pārņemt vadību, taču "Hornets" ātri atguvās un priekšā bija visu ceturto ceturtdaļu, "Spurs" ciešot zaudējumu ar 93:108.

"Spurs" ar 25 uzvarām un 20 zaudējumiem ieņem 7. vietu Rietumu konferencē, kamēr "Hornets" ar bilanci 20-23 ierindojas 8. pozīcijā Austrumos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu