Kāds laiks gaidāms otrdien?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas rītā mākoņi tikai daļēji klāj Latvijas debesis, daudzviet - galvenokārt Kurzemē un Vidzemes dienvidrietumu novados - īslaicīgi snieg, vietām snieg stipri, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -4..-8 grādiem, bet Kurzemes rietumos un Vidzemes piekrastē - līdz -1..-3 grādiem.

Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu un ziemeļrietumu vējš, krietni stiprāks tas ir Kurzemes rietumkrastā - brāzmās līdz 22 metriem sekundē.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, iespējams īslaicīgs sniegs. Pūš lēns rietumu vējš, gaisa temperatūra aptuveni -5 grādi.

Otrdien Latvijā uzspīdēs saule un daudzviet īslaicīgi snigs, vietām Kurzemē gaidāma stipra snigšana un spēcīgs putenis, prognozē sinoptiķi.

Lai gan valsts lielākajā daļā pūtīs lēns līdz mērens vējš no rietumu puses, Kurzemes rietumu piekrastē ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās no rīta sasniegs 20-24 metrus sekundē, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Gaisa temperatūra dienas vidū būs +1..-4 grādi, dažviet Vidzemē un Latgalē līdz -6 grādiem.

Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, brīžiem sniegs un neliels putenis, vairāk nokrišņu būs vakarā un naktī uz trešdienu. Dienvidrietumu vēju nomainīs ziemeļrietumu vējš, tas pūtīs mēreni. Maksimālā gaisa temperatūra 0..-1 grāds.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 737-742 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā Latvijā bija -1..+1 grāds.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.janvārī bija +23 grādi Spānijas austrumu un dienvidu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -24 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu