Peteransels izcīna uzvaru "Dakaras" rallijreida septītajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stefans Peteransels
Stefans Peteransels Foto: AFP/SCANPIX

Visu laiku titulētākais "Dakaras" rallijreida dalībnieks Stefans Peteransels no Francijas pirmdien izcīnīja uzvaru šī gada sacensību septītajā posmā vieglo automašīnu klasē.

Peteransels, kurš rallijreidā piedalās ar "Mini" spēkratu, 387 kilometrus garo distanci veica četrās stundās un vienā sekundē.

Otro un trešo vietu ieņēma viņa komandas biedri Nani Roma un Karloss Sainss no Spānijas, kuri zaudēja attiecīgi četras minūtes un 33 sekundes un deviņas minūtes un 28 sekundes.

Galerija: Dakaras rallijreida 7.posms

Tikmēr kopvērtējumā vadībā saglabājis katarietis Nasers Al-Atija no "Toyota" komandas, kurš līdz ar to tuvojas savam trešajam titulam karjerā. Viņš par 29 minūtēm un 16 sekundēm pārspēj Peteranselu, bet trešais ir Roma, kurš zaudē 37 minūtes un 59 sekundes.

Motociklu klasē uzvaru svinēja KTM vienības britu braucējs Sems Sanderlends, kurš finišēja pēc trim stundām 51 minūtes un 41 sekundes.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Aiz viņa bija divi "Honda" braucēji, Hosē Florimo no Peru un Rikijs Brebeks no ASV. Florimo zaudēja vienu minūti un 51 sekundi, bet Brebeks atpalika sešarpus minūtes.

Kopvērtējumā līderis ir Brebeks, kurš par septiņām minūtēm un 47 sekundēm apsteidz Francijas motosportistu Adrjēnu van Beverēnu, kurš brauc ar "Yamaha" spēkratu.

Šī gada "Dakaras" rallijreids desmit posmu garumā noslēgsies 17.janvārī.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Iepriekšējā gadā "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu