Krievijas sabiedrības negatīvā reakcija uz pensiju reformu pārsteigusi valdību (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Astafyev/TASS/Scanpix

Krievijas sabiedrības negatīvā reakcija uz pensiju reformu Krievijas valdībai bijis negaidīts pārsteigums, atzinis Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs intervijā laikrakstam “Kommersant”. Tomēr, neraugoties uz to, ka pensiju reforma nevar lepoties ar popularitāti sabiedrībā, valdība lēmusi to apstiprināt.

Likumprojekts par pensionēšanās vecuma celšanu bijis smagākais pagājušā gada darbs, ko paveikusi Krievijas valdība.

“Nedomājām un nezinājām, ka sabiedrībā to pieņems tik smagi. Valdībai lēmums [par pensionēšanās vecuma celšanu par pieciem gadiem] nāca ļoti grūti, un, neraugoties uz labojumiem, kas tika pieņemti, ņemot vērā sabiedrības reakciju, kopumā jāsaka, ka sasprindzinājums iedzīvotāju vidū ir liels. Taču tas tāpat bija jādara,” sacīja Siluanovs.

Finanšu ministrs sacīja, ka valdība secinājusi, ka pensionēšanās vecuma celšana bija neizbēgama. Viņš atzina, ir arī nepieciešams paaugstināt pensijas, taču līdzekļu Krievijas budžetā šādai iecerei nav.

“Skaidrs, ka pensijas jāpalielina, taču budžetā tādu līdzekļu nav. Pretējā gadījumā nāksies atņemt citām nozarēm – aizsardzībai, izglītībai un veselības aprūpei. Pensionēšanās sistēma nebija mainīta kopš pagājušā gadsimta, tāpēc bija nepieciešams to mainīt,” skaidro ministrs.

Iepriekš vēstīts, ka pagājušajā gadā Krievijā tika pieņemta pensionēšanās vecuma pakāpeniska paaugstināšana – pensiju reforma paredz, ka vīriešiem pensionēšanās vecums būs 65 gadi (iepriekš 60), bet sievietēm – 60 gadi (iepriekš 55).

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu