Kučinskis aicina Spāniju un Latviju sadarboties vairākās nozīmīgās jomās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Māris Kučinskis tiekas ar Spānijas valdības padomnieci Mariju Terēzi Fernandesu de la Vegu
Ministru prezidents Māris Kučinskis tiekas ar Spānijas valdības padomnieci Mariju Terēzi Fernandesu de la Vegu Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) otrdien tikšanās laikā Spānijas Valsts padomes prezidenti Mariju Terēzi Fernandesu de la Vegu aicināja Spāniju un Latviju sadarboties bioekonomikas, biomedicīnas un viedo tehnoloģiju jomās, informē premjera birojs.

Tikšanās laikā tika norādīts, ka Latvijas un Spānijas attiecības ir ļoti labas, un ir ieinteresētība turpināt attīstīt politisko dialogu visos līmeņos.

Kučinskis pauda gandarījumu par Spānijas ieguldījumu mūsu reģiona drošības stiprināšanā, īpaši dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Augstu tika novērtēta Spānijas regulārā dalība NATO Gaisa telpas patrulēšanas operācijā Baltijas valstīs. Pēc premjera teiktā, šī līdzdalība stiprina Baltijas reģiona drošību, un demonstrē Spānijas nozīmīgo lomu NATO atturēšanas un aizsardzības pasākumu īstenošanā.

Foto: Valsts kanceleja

Kučinskis pauda, ka Latvijai drošības jautājumi joprojām ir prioritāte, atzīstot, ka, ņemot vērā Krievijas destabilizējošās militārās aktivitātes, ir jānodrošina pārliecinoši alianses kolektīvās aizsardzības un atturēšanas pasākumi.

Tāpat tika norādīts uz labo ekonomisko sadarbību starp Latviju un Spāniju. Abas valstis vieno ciešas tirdzniecības saites, ko apliecina būtisks tirdzniecības apgrozījuma pieaugums.

Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents norādīja uz vēlmi paplašināt iesākto sadarbību, vēršot skatienu jaunu nozaru virzienā - bioekonomika, biomedicīna, viedās tehnoloģijas, viedā enerģija, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.

"Jau šobrīd Spānijas uzņēmumi ir piedalījušies ar dzelzceļa infrastruktūru saistītos projektos, un es ceru, ka šī sadarbība turpināsies, it īpaši saistībā ar "Rail Baltica" projektu," sacīja Kučinskis. Pozitīvi abas puses vērtēja arī sadarbības attīstību tūrisma jomā. Lēmums nodrošināt tiešos avio savienojumus starp abu valstu galvaspilsētām - Rīgu un Madridi - tam esot labs apliecinājums.

Premjera birojā piebilda, ka patlaban ir atvērts ielūgums Spānijas karalim Felipem VI ierasties vizītē Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu