Holivudas aktrise Rašīda Džonsa atradusi dzimtas saknes Latvijā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rašīda Džonsa un vecmāmiņa Rita Bensone (Rozenberga)
Rašīda Džonsa un vecmāmiņa Rita Bensone (Rozenberga) Foto: AFP / Scanpix / ekrānuzņēmums

Populārajā NBC kanāla dokumentālajā seriālā "Who Do You Think You Are?", kurā slaveni ļaudis izzina savas dzimtas saknes, aktrise Rašīda Džonsa (Rashida Jones) atklājusi, ka viņas dzimtas saknes meklējamas Latvijā. 

Aktrise, kas filmējusies filmā "Sociālais tīkls" (The Social Network), kā arī vairākos labi zināmos seriālos ("The Office", "Parks & Recreation"), raidījumā izsekojusi savas mātes Pegijas Liptones (Peggy Lipton) dzimtas kokam. Viņa noskaidrojusi, ka Pegijas māte, ebrejiete Rita Rozenberga, dzimusi Dublinā 1905. gadā, bet atceļojusi uz ASV 13 gadu vecumā 1926. gadā. Savukārt viņas mātes Džīnijas vecāku saknes meklējamas Krievijas impērijā, precīzāk Latvijas pilsētā Aizputē. 

Seriālā Rašīda dodas uz Rīgu, kur tiekas ar arhivāri Ritu Bogdanovu, un vēlāk uz Aizputi, kur noskaidro, ka viņas ebreju senči šeit dzīvojuši vismaz trijās paaudzēs jau no 18. gadsimta. 

Noskaties video.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu